Влада

Житомирська ОДА провела тендер: за більш ніж 18 млн грн купили 12 шкільних автобусів

24 April 2017, 17:56

Житомирська обласна державна адміністрація провела тендер та закупила 12 шкільних автобусів за 18 млн 765 тис. грн.

Розпорядження голови Житомирської ОДА №132 «Про розподіл та передачу шкільних автобусів» 19 квітня опублікований на сайті облдержадміністрації.

«Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1340-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році» (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.11.2016 №827-р «Деякі питання використання у 2016 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», рішення Житомирської обласної ради від 06.04.2017 №564 «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік» та враховуючи обсяги міжбюджетних трансфертів, що надійшли до обласного бюджету з місцевих бюджетів на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування:

1. Затвердити розподіл шкільних автобусів, які придбані на засадах співфінансування (не більше 70 відсотків - за рахунок залишків освітньої субвенції з обласного бюджету, не менше 30 відсотків - за рахунок коштів місцевих бюджетів), серед районів та об'єднаних територіальних громад області (додається).

2. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації забезпечити передачу шкільних автобусів у встановленому законом порядку до сфери управління відділів освіти районних державних адміністрацій, об'єднаних територіальних громад.

3. Районним державним адміністраціям, рекомендувати об'єднаним територіальним громадам забезпечити постачання придбаних шкільних автобусів до загальноосвітніх навчальних закладів, які будуть оптимізовані /об'єднані/ реорганізовані і до яких будуть довозитись учні загальноосвітніх навчальних закладів сільської місцевості.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.», - йдеться в документі.

Розподіл шкільних автобусів, 
які придбані на засадах співфінансування ( не більше 70 відсотків - за рахунок залишків освітньої субвенції з обласного бюджету, не менше 30 відсотків - за рахунок коштів місцевих бюджетів)

№ з/п

Відділ освіти райдержадміністрації/ ОТГ

Кількість шкільних автобусів

1

Коростенський район

1

2

Новоград Волинський район

1

3

Романівський район

1

4

Ружинський район

1

5

Пулинський район

2

6

Черняхівський район

1

7

Чуднівський район

1

8

Брусилівська об'єднана територіальна громада

1

9

Семенівська об'єднана територіальна громада

1

10

Станишівська об'єднана територіальна громада

1

11

Ушомирська об'єднана територіальна громада

1

 

ВСЬОГО

12

У коментарі Житомир.info заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута розповів, що тендер на закупівлю автобусів вже відбувся, про гроші ще не були перераховані.

«Минулого року, десь в листопаді, ми проводили тендер на 6 шкільних автобусів, але тендер не відбувся, бо учасники не надали свою пропозицію. Скоріше за все, що кінець фінансового року, і побоялися. Далі, надійшли ще кошти від держави, і ми зрозуміли, що ми можемо придбати близько 12 штук, проте по сумі виходило, що на 11 цілих і 8 десятих автобусів. Ми вирішили ризикнути і виставити на закупівлю 12 штук. Це ми зробили для того, аби, коли учасники почнуть торгуватися – ціна впаде. І насправді, так і вийшло. Ми їх ще не закупили, гроші не перераховували. Чому є розпорядження? Ми вирішили, що з цих 12 в першу чергу ми даємо тим, хто в минулому році, умовно кажучи «пролетіли», вони ж виділили кошти на співфінансування, і ми змушені були їх повернути, Тобто, в першу чергу цим районам виділили, і додатково виділяємо тим, хто далі йде по списку. Єдине, Пулинам виділяємо 2. Схема є. А для чого вона є? Вони не отримають автобуси поки не виділять співфінансування, а для того, щоб їм виділити свої 30% - вони мають це рішення провести місцевою сесією районної ради», - розповів Ярослав Лагута.

В управлінні освіти Житомирської ОДА Житомир.info повідомили, що загальна сума за 12 автобусів склала 18 млн 765 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2016 року у Житомирі показали нові шкільні автобуси, якими у районах і ОТГ підвозитимуть дітей на навчання. Минулоріч за кошти обласного бюджету закуплених управлінням освіти і науки Житомирської ОДА через систему Prozorro закупило 22 шкільних автобуси. На їх придбання спрямували 35 млн 200 тис. грн, або 1,6 млн грн за одиницю. Згідно з розпорядженням голови Житомирської ОДА №405 від 29.11.2016 р., усі транспортні засоби розподілили між десятьма райдержадміністраціями та чотирма ОТГ області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі