Влада

На форумі роботодавців у Житомирі говорили про трудову міграцію та співпрацю між підприємцем і працівником

12 May 2017, 13:45

У Житомирській міськраді стартував форум роботодавців та ярмарок вакансій. Попередньо відомо, що заявки на участь надійшли більш як від 50 підприємств, організацій та навчальних закладів міста. Зарекомендувати себе та заохотити якомога більше молоді на роботу прийшли і представники аутсорсингової компанії.

«На сьогодні ми вже надали близько 150 робочих місць і готові набирати іще працівників. У нашій компанії проводиться ефективне навчання. Ми надаємо базові знання та навички для того, щоб спеціалісти могли впевнено працювати на лінії: грамотність вимови, чітка дикція, знання продукту, з яким він працює, та продає по телефону, етапи продажу, робота із відмовами», – розповідає представник аутсорсингової компанії Дар’я Гебалюк.

У той час, потенційних роботодавців для своїх учнів та студентів шукають і навчальні заклади, серед яких і Житомирський технологічний університет.

«У нас на сьогоднішній день пріоритетними напрямками є кібербезпека, ІТ-технології, мегатроніка і т. п. Тобто ті напрямки, які є затребувані на європейському ринку праці, і тому ті іноземні партнери, які приходять в регіон, вони завжди звертаються до нас і проявляють зацікавленість. За останній місяць ми провели безліч міжнародних зустрічей з цього приводу. Наші студенти приймають участь у програмах обміну і стажувань. Фактично, у наших студентів є той потенціал, який зацікавлені підприємці можуть використати у розвитку своїх компаній», – ділиться представник центру розвитку кар’єри ЖДТУ Юлія Богоявленська.

Форум роботодавців мер Житомира називає своєрідним діалогом між роботодавцями, навчальними закладами та владою міста, в результаті якого можна буде створити сприятливі умови праці в місті.

«Завдання цьогоріч – набрати ті спеціальності, які необхідні Житомиру. Ми формуємо міське замовлення на систему освіти, так як від минулого року ми фінансуємо цю систему. Тому вкотре звертаюсь до бізнесу, визначте ті професії, які вам потрібні, ми готові допомагати, у нас є діалог з міністерством і міністерство за нашою заявкою буде вносити в класифікатор спеціальностей зміни та вводити ті спеціальності, які потрібні Житомиру. Для того, щоб ми профінансували і набрали тих дітей, які через два роки прийдуть працювати на ваші підприємства», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Попри все, каже президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, люди масово виїжджають за кордон. Експерт розповідає: за офіційними даними минулоріч працювати до Польщі виїхало близько 10 тисяч українців.

«Ліцензіатами у 2016 році працевлаштовано до Польщі 9,5 тис. людей. Голова Союзу польських роботодавців, мій гарний знайомий, каже: ми взагалі хочемо забрати з України близько 5 млн людей. Я його запитую, вони потрібні вам на роботу, а він відповідає: вони нам потрібні на постійне місце проживання. Тобто за робочі руки змагаються не лише у Житомирі, області, Україні, а й в усьому світі», – зазначає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Допоки у міськраді дискутують, як знизити кількість трудових мігрантів із Житомира та як має діяти підприємець нового покоління, на вулиці Михайлівський вже розгорнулась ярмарок вакансій.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця зазначав, що цьогоріч на участь у заході понад 60 компаній і навчальних закладів уже зареєструвались на форум роботодавців і ярмарок професій у Житомирі. Перший форум роботодавців у Житомирі відбувся 20 травня 2016 року: тоді близько 50 компаній презентували своє виробництво.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі