Влада

Депутати Житомирської облради глибоко стурбовані ситуацією, яка склалась на ринку закупівлі молока

22 May 2017, 15:25

Депутати Житомирської обласної ради планують звернутися до Верховної Ради та Кабміну щодо прискорення розгляду у другому читанні законопроекту, який стосується закупівельних цін на молоко.

Відповідний проект рішення із текстом звернення 19 травня опублікований на сайті облради.

«Ми, депутати Житомирської обласної ради, глибоко стурбовані ситуацією, яка склалась на ринку закупівлі молока від господарств населення. Неодноразові звернення громадян підтверджують той факт, що за один кілограм молока базисної жирності (3,4%) селянин отримує 4,50 грн., що призводить до збитковості виробництва. Це негативно відображається на зменшенні чисельності поголів’я корів, обсягах виробництва і заготівлі молока у цій категорії господарств, доходів сільського населення. Відповідно до чинного законодавства, в Україні на всі види продукції встановлені вільні ціни, за винятком тих, по яких здійснюється державне регулювання. Оскільки молоко як сировина для переробки до об’єктів державного цінового регулювання не належить, закупівельні ціни на нього визначаються суб’єктами господарювання самостійно, за погодженням сторін», - йдеться у зверненні.

Депутати нагадують, що Верховною Радою прийнятий у першому читанні законопроект №2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села»: даним проектом закону незбиране сире товарне молоко віднесено до об’єктів державного цінового регулювання.

«Просимо прискорити розгляд у другому читанні та прийняття законопроекту № 2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села» та визначити фіксовану ціну на закупівлю молока від населення, в розмірі якої буде забезпечено прибуткове виробництво», - закликає обласна рада.

Звернення планують прийняти на одинадцятій сесії обласної ради VII скликання, яка запланована на 25 травня 2017 року.

Нагадаємо, законопроект №2089 у першому читанні був прийнятий в липні 2015 року

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради в травні 2015 року депутати ухвалили звернення до Верховної Ради та до Кабінету міністрів, в якому просили негайного втрутитися в ситуацію на ринку закупівлі молока та ухвалити закон, який би змусив заготівельників та переробників встановити адекватні ціни на молоко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі