Місто

У Житомирі не вистачає протитуберкульозної вакцини, батькам радять почекати до червня

30 May 2017, 16:21

Батькам житомирських немовлят не варто хвилюватися через відсутність протитуберкульозної вакцини – наступних поставок можна очікувати вже в червні 2017 року.

Про це у коментарі Житомир.info 30 травня розповів начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський.

«Я радив би батькам чекати, тому що очікуються централізовані поставки вакцин за кошти бюджету 2016 року. У Житомирі дійсно є проблема з вакциною БЦЖ. Ті мінімальні залишки з районів не можуть перекрити потребу Житомира. Тут працює два пологових відділення, де народжують жінки з усієї області, діток щеплюють у перші дні, і вакцини дійсно не вистачає, хоча ми завжди замовляємо на Житомир більшу кількість доз. Однак в усній розмові представники Мінохорони здоров’я, які займаються поставкою вакцин, нас запевнили, що поставки вакцин, в тому числі БЦЖ,  почнуться орієнтовно у червні 2017 року за нашими заявками на 2016 рік», - розповів Сергій Березовський.

З його слів, є проблеми з поставкою інших вакцин, наприклад, ІПВ – вакцини проти поліомієліту. Щодо вакцини БЦЖ, остання поставка якої датується вереснем 2016 року, то батькам не варто надміру перейматися її тимчасовою  відсутністю, - переконує начальник відділу.

«БЦЖ – це однократне щеплення, яке проводиться новонародженим дітям. Потім в 7 років проводиться ревакцинація, якщо є покази. Але в більшості випадків вистачає однієї дози щеплення, тобто, можна в будь-якому віці щепити дитину, і все буде нормально», - запевняє Сергій Березовський.

Нагадаємо, навесні 2016 року житомирські батьки скаржилися, що немовлят майже рік не щеплюють від туберкульозу.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року в Житомирську область надійшло 27 тисяч доз вакцини БЦЖ. За останніми даними, рівень вакцинації від туберкульозу новонароджених в  пологому відділенні комунальної установи «Центральна міська лікарня №1» м. Житомира зріс на 13,6%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі