Влада

25 представників з усієї України приїхали в Житомир, щоб переймати досвід впровадження енергоефективних проектів

15 June 2017, 14:20

Щоб навчитися, як створити ефективну систему енергоменеджменту та залучити інвестицій в програми з енергозбереження у Житомир приїхали 25 представників з рідних областей України в рамках загальнонаціональної програми «Маршрути успіхів».

Впродовж двох днів, 15-16 червня, представники департаментів та управлінь Житомирської міської ради поділяться своїм успішним досвідом, покажуть гостям найбільш вдалі проекти, які вже вдалося реалізувати, та розкажуть про труднощі, які доводилося долати.

«Захід присвячений якраз популяризації теми енергоефективності, і ми ділимося досвідом з іншими містами України про те, як правильно планувати діяльність міста, як правильно стратегічно розвивати місто, які проекти можуть бути практично реалізовані в тих чи інших містах, і яка від цього користь. Ми будемо розповідати про те, чому важливо займатися саме стратегічним розвитком міста, чому важливо займатися темою енергоефективності і практично покажемо, які проекти в Житомирі за останні 5 років реалізували, щоб люди побачили, куди об'єктивно треба вкладати кошти і яка від цього є користь. Крім того, ми поговоримо, які можуть бути проблеми і з чим зіткнуться міста на етапі безпосередньо реалізації своєї енергетичної політики і на етапі реалізації міжнародних проектів», - розповів заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

Організатори зазначають: для житомирян це ще одна можливість популяризувати своє місто і розповісти про досягнення всій Україні.

«На сьогодні Житомир є одним із міст, яке має найбільший досвід по реалізації проектів з міжнародним фінансуванням, і ми цим досвідом будемо ділитися з нашими колегами з інших міст, розповідати, які можуть виникнути складнощі і труднощі при роботі з міжнародними партнерами і на що звертати увагу при реалізації таких великих інфраструктурних проектів: що буде в їхніх містах відбуватися, коли до них зайде міжнародне фінансування, і  вимагатиме від них міжнародний партнер, що потрібно обов'язково зробити і на що варто звертати увагу, щоб не наступити «на граблі», - розповів Борис Пахолюк.

За інформацією міської ради, участь у проекті Асоціації міст України та Житомирської міської ради «Створення ефективної системи енергоменеджменту та залучення інвестицій в програми з енергозбереження» беруть представники міст із Волинської, Кіровоградської, Харківської, Хмельницької, Тернопільської, Чернігівської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Сумської, Київської, Вінницької, Черкаської та Одеської областей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі