Влада

Садовий виклав листи голови ОДА, мерів та голів РДА з відмовами приймати львівське сміття у Житомирській області

21 June 2017, 14:48

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що впродовж 2017 року направив 495 звернень до обласних та місцевих органів влади, в який просив про тимчасовий прийом хоч невеликої кількості твердих побутових відходів за офіційну оплату.

Про це Садовий 21 червня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Є одна “пісня”, яку організатори сміттєвої блокади Львова співають кожного разу, коли доводять ситуацію до межі екологічної кризи: “Садовий ні до кого не звертався, тому ніхто Львову не допомагає”. Щоб остаточно закрити це питання, викладаємо на сайті міської ради скани усіх відмов в допомозі від тих органів, до яких ми скеровували листи-прохання. Все що Львів просив - це тимчасовий прийом принаймні невеликої кількості ТПВ на легальні полігони за офіційну оплату», - пише Андрій Садовий.

Наведені ним дані за 2017 рік:

скеровано звернень до обласних та місцевих органів влади - 495

отримано офіційних відмов - 229

не отримано жодних відповідей - 257

отримано позитивних відповідей - 9 (частина з цих полігонів закрилась одразу після початку співпраці).

«В кожного, хто відмовляв Львову, була своя причина. Є об’єктивні причини, є політичні, є банальний страх і наслідки пресингу. Я лише хочу щиро побажати кожній громаді в Україні не опинитись в майбутньому в подібній ситуації, коли, не дай Боже, щось трапиться. В будь-якому випадку, на допомогу львів’ян ви завжди можете розраховувати», - зазначає мер Львова.

Серед викладений сканів є 10 відмов з Житомирської області: від облдержадміністрації, голів РДА та міських голів.

Як повідомляв Житомир.info, під час селекторної наради 19 червня прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до регіонів країни з проханням допомогти Львову у вирішенні «сміттєвої» проблеми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі