Місто

До дня народження Олега Ольжича у Житомирі покладуть квіти до пам’ятної дошки поетові на місці майбутнього скверу

20 July 2017, 10:16

З нагоди відзначення 110-річниці від дня народження українського поета, політичного діяча та археолога Олега Ольжича житомиряни покладуть квіти до дошки його пам’яті на розі вулиць Ольжича та Перемоги.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«У Житомирі тривають заходи з нагоди 110-річчя від дня народження нашого земляка, видатного українського поета, політичного діяча та археолога Олега Ольжича. 21 липня о 10.00 у Житомирі на розі вулиць Ольжича - Перемоги відбудеться покладання квітів до пам’ятної дошки Олегу Ольжичу. Цього ж дня об 11.00 в Домі української культури заплановано показ фільму «Ольжич», присвяченого видатному житомирянину», - інформує мерія.

Нагадаємо, до 110-ї річниці від дня народження Олега Ольжича в Житомирі планували відкрити відремонтований сквер на розі вулиць Перемоги та Ольжича, на місці демонтованого пам’ятника червоному командирові Олександру Пархоменку. Нещодавно зясувалося, що ремонт скверу ще в процесі, а пам’ятник ще не виготовлений, тожу дату відкриття скверу перенесли на День незалежності 24 серпня.

Також до річниці з дня народження Олега Ольжича відбудуться урочисті заходи в житомирському «Домі української культури» на вул. Великій Бердичівській (колишній загс), - повідомляє прес-служба.

План заходів:

11.00   вітальне слово від управління культури Житомирської міської ради та «Дому української культури»

11.10   виступи представників влади області та Житомира 

11.20   виступ модератора заходу, журналістки, громадського діяча, Олени Галагузи

  • слово надається українському громадському і політичному діячу, голові ОУН Черваку Богдану Остаповичу
  • слово надається Голові Житомирської обласної організації «Свобода» Кізіну Сидору Васильовичу
  • перегляд експозиції, присвяченої  Олегу Ольжичу «Захочеш і будеш»

12.15   перегляд документального фільму «Ольжич» 

14.00   заключне слово від організаторів заходів.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня цього року по периметру майбутнього скверу імені Олега Ольжича в Житомирі зняли будівельний паркан, і перехожі змогли побачити, як проходить реконструкція скверу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі