Влада

У сесійній залі Житомирської облради демонтують стару систему для голосування, яка пропрацювала 16 років

28 July 2017, 12:20

У Житомирській обласній раді 28 липня розпочався демонтаж системи голосування, яка пропрацювала 16 років. Стару систему замінять на нову, яку закуплено через «ProZorro» у хмельницького виробника.

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

«Стара система була встановлена в обласній раді у 2001 році і неодноразово виходила з ладу. Це одна з перших систем, яка встановлена серед обласних рад України і водночас найстаріша. Заплановано, що усі роботи повинні завершитися до 5 вересня і на наступній сесії обласної ради депутати вже користуватимуться новою системою голосування «Віче». Варто зазначити, що система служила депутатському корпусу протягом чотирьох скликань. У 4-му скликанні система забезпечувала волевиявлення 84 депутатів, у 5-му скликанні - 95 депутатів, у 6-му- 112 депутатів, у 7-му скликанні - 64», - інформують у прес-службі.

Нагадаємо, після липневої сесії 27 липня, в обласній раді планували встановлюватимуть нову систему для голосування.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2017 року Житомирська обласна рада оголосила тендер на придбання комплексної системи для проведення голосування в сесійній залі з її монтажем та пусконалагодженням. Очікувана вартість закупівлі – 732,5 тисячі гривень з ПДВ – рівно стільки, скільки закладалося на забезпечення депутатської діяльності Житомирської облради на 2017 рік.

Фото з сайту обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі