Влада

Голова Житомирської ОДА на серпень відправив управління екології в «круїз» по водним об’єктам

28 July 2017, 13:56

Лише 26% від загальної кількості водних об’єктів Житомирської області знаходяться в оренді, а решта 74% – використовується не за призначенням, або ж без належного оформлення договорів оренди.

Це виявило управління екології на виконання доручення голови облдержадміністрації Ігоря Гундича щодо проведення інвентаризації водних об’єктів, пише сайт Житомирської ОДА.

Голова ОДА Ігор Гундич дав місяць управлінню екології та природних ресурсів на інспектування водних об’єтів у всіх районах області для заключення договорів оренди або перерахунку вартості оренди. Мета – збільшення надходження до місцевих бюджетів.

«Серпень місяць – якраз гарна пора, аби управління екології зробило круїз по водних об’єктах та завершило «бархатний сезон» із користю для області. Мають проінспектувати ставки у всіх районах, де так звані хазяї не платять оренду, або платять копійки, хоча справно вирощують рибу або і взагалі встановили охорону. Це в інтересах самих громад та районів. Адже саме вони отримують податки, які можуть використовувати з користю для населення», – сказав голова ОДА.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, на Житомирщині інвентаризовано 1849 водних об’єктів, загальна площа яких складає 16 тисяч 514. З них лише 491 – знаходяться в оренді, що складає 26 % від загальної кількості.

«Влаштує тільки один результат – збільшення надходження до бюджету», – підсумував голова ОДА Ігор Гундич під час наради із керівниками районів.

Фото з сайту ОДА

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Гундич опустився на три сходинки в рейтингу голів облдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі