Події

СБУ оголосила заочну підозру колишньому міліціонеру з Житомирської області, який пішов на службу в «ДНР»

10 August 2017, 17:12

Слідчі управління СБ України в Житомирській області оголосили заочну підозру щодо участі у терористичній організації та діяльності НЗФ колишньому мешканцю регіону – контррозвіднику фейкового «міністерства держбезпеки» так званої «ДНР».

Про це повідомляє прес-група обласного управління СБУ.

«33-річний уродженець Радомишльського району після Революції Гідності звільнився із органів внутрішніх справ та взимку 2015 року добровільно приєднався до бойовиків. Оскільки чоловік має вищу юридичну освіту, навички оперативної і слідчої роботи, то ватажки терористів вирішили застосувати його знання і вміння у «силовому блоці» ‒ в одному з відділів фейкового «міністерства державної безпеки «ДНР». До кола безпосередніх обов’язків зловмисника входило: контррозвідувальне забезпечення псевдодержавних структур терористів, перш за все перевірка на предмет «благонадійності» та «вірності ідеям» їхніх працівників чи кандидатів на роботу, а також вербування агентури серед осіб, які періодично відвідують контрольовані українською владою території, затримання і проведення слідчих дій із підозрюваними у «державній зраді ДНР», - повідомляє управління СБУ.

Досудове розслідування триває. Після його завершення відповідно до глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального провадження буде направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера Василя Муравицького. Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі.

2 серпня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. Цього ж дня на офіційному сайті МЗС РФ з’явився офіційний коментар щодо затримання СБУ житомирського блогера-журналіста Василя Муравицького. 9 серпня в Житомирському обласному апеляційному суді мали відбутися слухання у справі про зміну запобіжного заходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі