Влада

Служба безпеки оприлюднила підбірку публікацій антиукраїнського блогера Муравицького з Житомира

11 August 2017, 22:25

У відкритому доступі є публікації затриманого за державну зраду житомирського журналіста Василя Муравицького, з якими можуть ознайомитися його захисники.

Таку заяву увечері 11 серпня зробила Служба безпеки України у фейсбук.

Публікуємо її повністю.

«Другого серпня поточного року СБ України повідомила громадськість про затримання за підозрою у державній зраді мешканця Житомира. Цей факт спричинив цілу хвилю «обурення» у російських ЗМІ. І це не дивно, оскільки діяв затриманий саме в інтересах держави-агресора.
Здивування викликало те, що «російську пісню» підхопили українці, особливо ті, хто репрезентують себе як захисники нашої державності.
До завершення слідства ми не можемо оприлюднити його матеріали, але пропонуємо суспільству ознайомитися лише з невеликою частиною, розміщеною у відкритому доступі публікацій затриманого, для того щоб громадяни України самі могли визначити, в інтересах якої країни працює автор.
«Провозглашение Новороссии – геополитические параллели» 
http://www.politnavigator.net/vasilijj-muravickijj-provozgl…
«Гуманитарная война против Донбасса и гуманитарная помощь региону» 
http://www.politnavigator.net/vasilijj-muravickijj-gumanita…
«У Киева никаких оснований, что Донбасс сдастся»
http://www.politnavigator.net/u-kieva-nikakikh-osnovanijj-c…
«У Донецка цель не отделиться от Украины, у Донецка цель — изменить Украину»
http://www.politnavigator.net/vasilijj-muravickijj-u-doneck…
«Готова ли московская элита на союз с Украиной?»
http://politobzor.net/show-57049-vasiliy-muravickiy-gotova-…
«Джемилев и Запад пытаются помешать вхождению Крыма в Россию». 
http://ukraina.ru/analytics/20141128/1011319376.html
«Как Крым свяжут с Россией: дороги, мосты, самолёты» 
http://www.odnako.org/…/kak-krim-svyazhut-s-rossiey-dorogi…/
А для російських захисників «вільного журналіста», як нагадування оприлюднюємо лише деякі факти про репресованих російських журналістів, які дійсно потребують підтримки та захисту.
Політичний активіст Вадим Тюменцев отримав п’ять років колонії через те, що, на думку російського правосуддя, у соцмережах «возбуждал ненависть к жителям Донецкой и Луганской республик». Як заклик до насильницької зміни конституційного ладу розцінив суд позитивну оцінку можливості окремих громадян Росії «присоединиться к Украине». Таке висловлювання «дозволила» собі політичний активіст Дар’я Полюдова – два роки колонії. 
Очікує засідання чергового суду журналіст Микола Семена, який у статті написав, що анексія Криму незаконна та Україні слід докласти зусиль для повернення півострова. Через це він звинувачений ФСБ у сепарати
змі та посяганні на територіальну цілісність РФ. Звинувачення базується на «лінгвістичній експертизі»… співробітника ФСБ. На жаль, цей перелік можна продовжити», - йдеться на сторінці СБУ в соцмережі.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі.

3 серпня Муравицького взяли під варту, а 9 серпня Житомирський обласний апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу блогерові, бо не отримав матеріали справи від Корольовського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі