Суспільство

Нащадки врятованої в 1943 році єврейської дівчинки приїхали до жительки Житомирської області, щоб подякувати за порятунок

10 September 2017, 13:41

У селі Великий Браталів Любарського району Житомирської області 9 вересня зустрічали гостей з Ізраїлю – нащадків дівчинки, яку в 1943 році врятувала нині покійна місцева жителька Христина Рудюк.

Про це 9 вересня повідомив сайт ЛюбарОnline.

«9 вересня до оселі голови села Великий Браталів Дубенюк Марії Миколаївни приїхали гості з далекого Ізраїлю. Адже саме бабуся цієї жінки, нині вже покійна Рудюк Христина, в далекому 1943 р. врятували від фашистів двох єврейських діток - Геню та Якова, які тікали від смерті з Романова, де відбувались розстріли євреїв. Тож вже діти тієї маленької дівчинки прибули зі словами вдячності за врятовані покоління цієї родини. За родинним столом згадували ті страшні часи. До речі, роком раніше в Києві Рудюк Христину було нагороджено почесною грамотою за врятовані життя, яку теж отримувала Марія Миколаївна», - повідомляє видання.

Нагадаємо, взимку цього року житомиряни зібралися біля пам'ятного знаку «Жертвам фашизму» на Богунії, аби вшанувати пам'ять жертв Голокосту.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі зареєстрували благодійний фонд по збору коштів на будівництво меморіалу «Голокост націй» та запрошували обговорити план території меморіального комплексу «Жертвам політичних репресій» на Смолянці.

Фото - ЛюбарОnline

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі