Економіка

У Фірташа пояснили, що 82,5 га землі в Житомирській області їм виділили для рекультивації

21 September 2017, 16:47

82,5 га землі в Житомирській області виділили ТОВ «Валки-Ільменіт», яка входить до титанового бізнесу Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, для рекультивації.

Про це «Економічній правді» повідомили в прес-службі Group DF.

«Земельну ділянку, площею 82,5 га, Валки-Гацківського родовища у Житомирській області, було виділено підприємству «Валки-Ільменіт» для проведення гірничих робіт ще в 2007 році, терміном на 10 років», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, 30 серпня 2017 року договір оренди земельної ділянки закінчився, і до цього часу підприємство повністю завершило проведення видобутку корисних копалин.

«Тепер на виконання своїх зобов'язань перед державою та з метою поліпшення екологічної ситуації в регіоні своєї присутності, комбінат «Валки-Ільменіт» приступив до рекультивації цієї земельної ділянки. Однак, згідно із законодавством, проведення рекультиваційних робіт вимагає продовження терміну оренди землі. У зв'язку з цим, 9 вересня Житомирською облдержадміністрацією було прийнято рішення про продовження оренди земельної ділянки для ТОВ «Валки-Ільменіт». При цьому, розмір орендної плати був збільшений і становить 7,8 млн гривень на рік», - заявили у Group DF.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська облдержадміністрація погодила надання в оренду ТОВ «Валки-ільменіт» 82,5 га землі в Коростенському районі: відповідне розпорядження голова ОДА Ігор Гундич підписав 7 вересня цього року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі