Місто

Медики зранку перекривали дорогу біля житомирської лікарні

22 September 2017, 09:59

Вранці 22 вересня кілька десятків медичних працівників перекрили дорогу біля житомирської центральної міської лікарні №1.

В результаті перекриття вул. Жуйка (виїзд з Житомира у напрямку Бердичева) на вул.Велика Бердичівська утворився затор. На місце перекриття приїхали працівники поліції.

Станом на 9.30 рух транспорту був розблокований, до медпрацівників приїхав заступник мера Матвій Хренов. Він запропонував представникам ініціативної групи у понеділок, 25 вересня, разом поїхати у Кабмін та запросив медиків на позачергову сесію міської ради, яка запланована на 26 вересня.

«Якщо Київ нас не почує, то я разом з медиками поїду в Київ, тому що зарплати медиків – це не компетенція міського бюджету, а зобов’язання держави», - сказав Матвій Хренов.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин 21 вересня підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради, на розгляд якої виноситься тільки одне питання: про ситуацію з виплатою заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я Житомира. 

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату.  Після спілкування з мером люди перекрили рух в центрі міста біля міської ради. Мер пообіцяв виплатити зарплати медикам та повідомив, що готується судовий позов до МОЗ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі