Влада

Вирішувати питання виплати зарплати житомирським медикам на почергову сесію прийшли 33 депутати

26 September 2017, 10:18

Позачергова сесія Житомирської міської ради буде розглядати два питання.

Таке рішення було прийняте на пленарному засіданні 26 вересня.

Крім питання про проблеми з виплату зарплати медичним працівникам, депутати також розглянуть питання внесення змін та доповнень до міської Програми розвитку охорони здоров’я на 2016-2017 роки.

«Медичним працівникам повністю виплачена зарплата за серпень і не вистачає за вересень. До кінця року не вистачає 63,7 млн грн. Якщо говорити про бюджет на 2018 рік, то ситуація виглядає ще більш сумною – дефіцит по зарплаті медичних працівників може скласти 80 млн грн», - повідомив заступник мера Матвій Хренов.

На сесії присутні 33 депутати з 42.

Нагадаємо, 21 вересня мер підписав розпорядження про скликання позачергової сесії міської ради з одним питанням порядку денного – про ситуацію з виплатою заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я Житомира у зв’язку з недостатнім обсягом затвердженої медичної субвенції на 2017 рік. Наступного дня мер Сергій Сухомлин заявив, що гроші, які заборгувала держава житомирським медикам за вересень, будуть виплачені з міського бюджету: місто має виділити 13,87 мільйона гривень на аванс та зарплату за вересень.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату. Після спілкування з мером люди перекрили рух в центрі міста біля міської ради. Мер пообіцяв виплатити зарплати медикам та повідомив, що готується судовий позов до МОЗ. Зранку, 22 вересня, кілька десятків медичних працівників перекрили дорогу біля житомирської центральної міської лікарні №1.Заступник мера Матвій Хренов запропонував представникам ініціативної групи у понеділок, 25 вересня, разом поїхати у Кабмін та запросив медиків на позачергову сесію міської ради, яка запланована на 26 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі