Влада

Цимбалюк звинувачує мера Житомира, юрдепартамент підготував позов до суду проти міністерств

26 September 2017, 10:38

Любов Цимбалюк, голова фракції ВО «Батьківщина» в міській раді, звинувачує мера Житомира Сергія Сухомлина в «недопрацюванні» щодо ситуації з зарплатами медикам.

Про це вона сказала під час позачергової сесії міської ради 26 вересня.

«Ви недопрацювали, і ви маєте це визнати, і я можу це стверджувати як депутат з досвідом. Ми обрані громадою для того, щоб не знімати гроші з доріг, а працювати з Кабміном, доводити необхідність виплати цих коштів», - заявила Любов Цимбалюк, звертаючись до мера.

Голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко нагадала, що про недофінансування медичної субвенції було відомо ще на початку року.

«Це є наші повноваження – виплачувати заробітну платню. Проте ми сьогодні поставлені в таку ситуацію, що ми змушені виплачувати зарплату з міського бюджету. Я противник цього, але іншого шляху немає. Ми сьогодні голосуємо за 13,8 мільйонів лише тому, що нам шкода наших житомирян», - сказала Леонченко.

Вона запропонувала доручити юридичному департаменту міської ради невідкладно розпочати претензійно-позовну роботу щодо невиплати Кабміном достатньої медичної субвенції міському бюджету Житомира. Мер Сергій Сухомлин заявив, що позов вже готовий і буде поданий в адміністративний суд.

«Вже підготували і сьогодні завтра буде поданий до окружного адміністративного суду. Попередньо відповідачі – Міністерство охорони здоров’я та Міністерство фінансів», - прокоментував Житомир.info директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 26 вересня проходить позачергова сесія Житомирської міської ради, на якій розглядають питання невиплати зарплат медикам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі