Політика

ОПОРА розповіла, скільки людей не проігнорували вибори в ОТГ Житомирської області

30 October 2017, 09:32

На виборах в об’єднані територіальні громади Житомирської області 29 жовтня найбільше громадян проголосували у Любарській ОТГ, найбільший відсоток виборців,  що здійснили своє волевиявлення – у Словечанській ОТГ.

Про це 29 жовтня розповіла громадянська мережа ОПОРА.

«У неділю, 29 жовтня 2017 року, в 13 територіальних громадах Житомирської області пройшли місцеві вибори. За даними територіальних виборчих комісій Житомищини, найбільше виборців проголосували у Любарській селищній об’єднаній територіальній громаді, водночас найбільший відсоток виборців, що здійснили своє волевиявлення, – у Словечанській сільській об’єднаній територіальній громаді», - інформує ОПОРА.

Територіальні виборчі комісії на Житомирщині назвали такі дані щодо кількості виборців, які здійснили своє волевиявлення:

  • Любарська селищна об’єднана територіальна громада – 51,48%;
  • Брониківська сільська об’єднана територіальна громада – 60,37%;
  • Піщівська сільська об’єднана територіальна громада – 46,8%;
  • Словечанська сільська об’єднана територіальна громада – 65,42%;
  • Курненська сільська об’єднана територіальна громада – 47,44%;
  • Мартинівська сільська об’єднана територіальна громада – 50,45%;
  • Соколівська сільська об’єднана територіальна громада – 54,11%;
  • Глибочицька сільська об’єднана територіальна громада – 51,46%;
  • Оліївська сільська об’єднана територіальна громада – 58,21%.

Не всі територіальні виборчі комісії збирали даны про кількість виборців, що вже проголосували. Не робили цього Ємільчинська, Овруцька, Пулинська та Радомишльська ТВК, - повыдомила ОПОРА.

Найбільше виборців проголосували у Любарській селищній об’єднаній територіальній громаді – 7652. Водночас найбільший відсоток виборців, що здійснили своє волевиявлення, у Словечанській сільській об’єднаній територіальній громаді – 65,42% виборців.

Скріншоти з сайту ОПОРИ

Нагадаємо, станом на 16.00 у Житомирській області на виборах в ОТГ проголосували 41,7% виборців. Станом на 12.00 на дільницях області проголосували 21,7% виборців. Вранці 29 жовтня спостерігачі Громадської мережі «Опора» зафіксували низку порушень під час виборів в ОТГ у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня у Радомишлі та селах Радомишльського району Житомирської області спостерігачі «Опори» зафіксували відсутніcть вихідних даних у друкованих агітаційних матеріалах, а днями такі ж порушення виявили у Глибочицькій та Оліївській сільських об'єднаних територіальних громадах. 

З 11 по 13 жовтня 2017 року територіальні виборчі комісії Житомирщини утворили 273 дільничні виборчі комісії. Найбільше керівних посад у ДВК області дісталося представникам Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», найменше – кандидатурам від партії «Громадський рух «Народний контроль». Шістьом кандидатам у депутати на виборах в ОТГ Житомирської області відмовили у реєстрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі