Місто

Суд відмовив у задоволенні позову житомирян щодо перейменування Маликова на Сурину гору

31 October 2017, 12:22

Корольовський районний суд м.Житомира відмовив у задоволенні позову стосовно перейменування вулиці Маликова на вул.Сурина гора.

Постанова суду від 3 жовтня цього року опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Відмовити в задоволенні позову ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Житомирського міського голови Сухомлина Сергія Івановича про скасування розпорядження Житомирського міського голови №303 «Про внесення змін до розпорядження міського голови від 19.02.2016 №112 «Про перейменування топонімічних об'єктів та демонтаж пам’ятних знаків у м.Житомирі»» від 19.04.2016 з пунктом 1.1 про виключення із додатку 1 (до розпорядження №112) пункту 26 (щодо вулиці Маликова)», - зазначається у рішенні Корольовського суду.

Зазначається, що постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Корольовський районний суд м. Житомира шляхом подання апеляційна скарга протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Нагадаємо, в червні минулого року громадяни Дехтієвський, Одоміч та Романчук звернулися до суду з позовною заявою, якою просили скасувати розпорядження міського голови щодо  повернення вул.Маликова старої назви і скасування перейменування на вул.Сурина гора.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин у присутності журналістів підписав розпорядження про перейменування в рамках виконання закону про «декомунізацію» 87 вулиць і провулків обласного центру. Відразу після розпорядження мера про перейменування вулиць на сесіях міської ради почали піднімати питання про зміну нових назв. Найбільш активно виступали мешканці мікрорайону Маликова, де однойменна вулиця отримала назву «Сурина гора», згодом мер визнав, що перейменування було помилкове, і розпорядженням від 19 квітня 2016 року скасував пункт про перейменування вул. Маликова. Кілька мешканців мікрорайону звернулися з цього приводу до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі