Події

Апеляційний суд скасував спецдозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий ТОВ «Райт Солюшн»

1 November 2017, 17:45

Прокуратура Житомирської області в апеляційній інстанції довела незаконність спецдозволу, виданого для вивчення та розробки ділянок бурштину площею 1021 га ТОВ «Райт Солюшн».

Про це повідомляє прес-служба відомства 1 листопада.

«Позицію прокуратури Житомирської області та Житомирської обласної ради щодо незаконності виданого товариству дозволу на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину площею 1021,10 га підтримано в апеляційній інстанції.

Таким чином, у вівторок, 31 жовтня 2017 року, Вінницьким апеляційним адміністративним судом визнано обґрунтованими доводи прокурора та залишено без змін постанову Житомирського окружного адміністративного суду про задоволення позову прокуратури області, яким визнано протиправним та скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн», – йдеться у повідомленні.

Видобувати бурштин приватне підприємство мало в  Овруцькому районі на ділянці загальною площею 1021,10 га (ділянка «Стрілка»), яка знаходиться між селами Сирниця та Селизівка.

Раніше прокуратура встановила, що спеціальний дозвіл був виданий Держгеонадрами у порушення вимог Цивільного кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами без урахування позиції Житомирської обласної ради, яка не погодила видачі такого дозволу.

Нагадаємо, 20 квітня Житомирський окружний адміністративний суд скасував товариству «Райт Солюшн» дозвіл на видобуток бурштину на цій ділянці.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017 року прокуратура Житомирської області в інтересах облради звернулася до суду про скасування незаконних схем одержання товариствами «Амбер Холдинг», «Компанія «Надра Галичини» та «Райт Солюшн»дозволів на видобуток бурштину на площі понад 18 тисяч га.

6 квітня 2017 року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн».

Як приватні фірми з іноземним корінням, в тому числі фірма «Райт Солюшн», змогла отримати дозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області – про це йдеться у розслідуванні, яке вийшло в ефірі 24 каналу ввечері 6 квітня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі