Влада

Депутати не готові міняти заступника мера Житомира Дмитра Ткачука на Юрія Осіпова

8 November 2017, 12:09

Депутати Житомирської міської ради не готові міняти діючого заступника мера Житомира Дмитра Ткачука на запропонованого раніше Юрія Осіпова, який зараз працює начальником управління Укртрансбезпеки у Житомирській області. Своє занепокоєння з цього приводу народні обранці висловили міському голові Сергію Сухомлину напередодні, 7 листопада, під час засідання погоджувальної ради.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив депутат від ВО «Батьківщина» Ігор Скоропад.

«Погоджувальна рада взагалі зняла питання по Ткачуку з порядку денного, залишили тільки два питання – про звільнення Фещенка і про призначення Кондратюка», – сказав Скоропад.

Проте, за його словами, рішення погоджувальної ради носять рекомендаційний характер, тож мер має право поставити це питання на голосування.

«Я персонально голосувати за нього не буду. Думаю, що наша фракція теж не готова приймати Осіпова на місце Ткачука», – зазначив депутат.

Депутат міської ради від ВО «Свобода» Олег Черняхович повідомив, що його фракція однозначно не голосуватиме за звільнення Дмитра Ткачука.

«Майже всі фракції висловили занепокоєння цією заміною. Навіть не так по Ткачуку, бо у всіх до нього є питання, а по новій кандидатурі – Осіпову. Це людина в футлярі, яка не має ні концепції, ні бачення розвитку транспорту. Ми мали з ним зустріч і у всіх склалося враження, що його ставлять просто, щоб законсервувати те, що є. Щодо валідаторів, то він взагалі проти них. Ми, відповідно, все це донесли Сергію Івановичу. Мені здається, що звільнення Ткачука просто не набере необхідної кількості голосів. Наша фракція не голосуватиме за це. Ми розуміємо, що це відповідальність і прерогатива міського голови міняти заступників, але немає на кого міняти. Наскільки я знаю, то й «Батьківщина» не налаштована голосувати за звільнення Ткачука, хоча вони й не голосували за його призначення», – зазначив свободівець.

Нагадаємо, 1 листопада житомиряни зареєстрували петицію-звернення до депутатів міської ради з проханням не звільняти Дмитра Ткачука, яка за добу зібрала необхідну кількість підписів.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня на сайті міської ради зявився проект рішення сесії про звільнення двох заступників мера – Олександра Фещенка, який займався питання житлово-комунального господарства, та Дмитра Ткачука, який опікувався транспортною сферою. Питання планують розглянути на черговій сесії міської ради 9 листопада

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі