Влада

У Базарі Житомирської області близько півтисячі людей зібралися, щоби вшанувати Героїв ІІ Зимового походу

19 November 2017, 18:46

Близько півтисячі людей приїхали 19 листопада у село Базар Житомирської області, щоби вшанувати 359 Героїв ІІ Зимового походу, розстріляних на цьому місці 21 листопада 1921 року бійцями червоної армії.

Цьогоріч меморіал Героям Базару відреставрували: на території поклали плитку, встановили борти, на братській могилі оновили газон.

Нагадаємо, 19 жовтня у селі Базар Народицького району почали реставрувати братську могилу воїнів ІІ Зимового походу армії УНР.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня у коментарі Житомир.info Ігор Гундич повідомив, що реставрацію меморіалу пам’яті Героїв Базару у Народицькому районі планують почати вже за кілька тижнів. Тендер оголосили 21 вересня, кінцевим строком подання тендерних пропозицій визначили 29 вересня. Проте,тендерні торги з реставрації меморіалу героям УНР у Житомирській області відмінили, бо не було подано жодної пропозиції. Щоб встигнути до річниці трагедії, губернатор вирішив починати роботи без оголошення нового тендеру. Меморіал реставрували не тільки підрядники, але й працівники РДА і школярі.

Замість реставрації житомирського «будинку Ріхтера» вирішили реставрувати могилу учасників зимового походу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі