Місто

По 3 грн не буде: проект рішення виконкому про нову вартість проїзду в маршрутках Житомира

23 November 2017, 16:11

Влада Житомира знову збирається змінити вартість проїзду в міському громадському транспорті.

Відповідний проект рішення виконкому 23 листопада оприлюднений на сайті міської ради.

Пропонується збільшити вартість проїзду в маршрутках до 5 грн, залишивши вісім пільгових категорій, які перевозяться без обмежень за рахунок перевізників, та обмеживши час безоплатного проїзду для інших пільговиків з 10.00 до 16.00.

Вартість проїзду у трамваях і тролейбусах залишиться 3 грн. Школярі їздитимуть у маршрутках за 2 грн.

У разі прийняття цього рішення на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада, нові тарифи почнуть діяти з 1 грудня.

Нагадаємо, депутат Житомирської міської ради, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка, гендиректор ТОВ ТК «Полісся – Продукт» Олександр Ракович ще 11 вересня виграв суд щодо скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн, в електротранспорті – до 3 грн та безкоштовного перевезення пільговиків без обмежень. Міська рада подала апеляцію, яку 21 листопада програла. Рішення суду першої інстанції вступило в дію, але вартість проїзду не зменшилася.

Поки позов «радикала» Раковича розглядався в судах, міськвиконком своїм рішенням від 13 жовтня знизив вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежив безкоштовний проїзд пільговиків (крім восьми категорій) часом з 10.00 до 16.00.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року Житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій. Нові тарифи почали діяти з 1 червня. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. Після цього перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. 13 жовтня виконком знизив вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежив час проїзду пенсіонерів – з 10.00 до 16.00, нові тарифи почали діяти з 19 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі