Економіка

Наступного року Фонд держмайна збирається продати Житомирський завод хімічного волокна

11 December 2017, 16:51

Фонд державного майна затвердив перелік підприємств, які підлягають приватизації у 2018 році. Це список з майже 100 об’єктів, які за класифікацією відносяться до групи В,Г,Е.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров – інформує прес-служба ФДМУ.

«Відповідно до переліку підприємств,для приватизації запропоновано:низка енергетичних компаній, Сумихімпром, Львівський завод «Автонавантажувач», «Оснастка», Криворізька теплоцентраль, Львівська вугільна компанія, Запорізький титано-магнієвий комбінат та інші. За словами Віталія Трубарова, Фонд державного майна планує виконати план надходження від приватизації у розмірі 22,5 мільярдів гривень», - йдеться у повідомленні.

У переліку підприємств, які підлягають продажу в наступному році, є ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна», де державна частка становить 98,285%. Зазначається, що підприємство буде виставлене на продаж в разі приведення діяльності товариства до вимог Закону України «Про акціонерні товариства».

Нагадаємо, в листопаді Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило повний перелік держпідприємств, які рекомендовано залишити в державній власності, передати в концесію, реорганізувати або ліквідувати, а також ті, що підлягають приватизації у 2017-2020 роках. Міністр економіки Олекснадр Данилюк в інтерв’ю Житомир.info наголошував, що тисячі державних підприємств перетворилися на засіб викачування грошей з державного бюджету, або просто стоять в напівзруйнованому стані як, наприклад, «Житомирський завод хімічного волокна».

Як повідомляв Житомир.info, на території колишнього заводу хімічного волокна з 2002 року працює підприємство з іноземними інвестиціями «Євроголд Індестріз».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація фонд Держмайна 
Матеріали по темі