Влада

На що влада наступного року планує витратити кошти бюджету розвитку Житомира

18 December 2017, 18:19

Депутати Житомирської міської ради більшістю голосів ухвалили бюджет на 2018 рік: 27 депутатів з 34 присутніх проголосували «за», попри те, що називали його «неідеальним». У багатьох народних обранців, які представляють різні політичні партії, виникли запитання і до ситуації із виплатою зарплат медикам та освітянам, і до фінансової підтримки комунальних підприємств. Фракція ВО Батьківщина взагалі відмовилась голосувати за головний фінансовий документ міста через його «незбалансованість». Втім, міський голова називає затверджений бюджет чесним.

«Це абсолютно чесний бюджет в плані того, що ми показуємо 200 мільйонів бюджет розвитку. Це ось ті гроші, на які ми можемо розраховувати. Тому що в минулому році ми показували 300 з чимось мільйонів бюджет розвитку, розподіляли ці кошти, а потім з цих грошей кожен квартал або кожну сесію знімали гроші: і на підтримку комунальних підприємств, і на компенсацію за транспорту. І в липні голосували за установку теплових лічильників в місті Житомирі, зараз ця програма вже закінчується. Тому це чесний і об'єктивний проект бюджету. Ми в бюджеті цього року відразу передбачили підтримку і комунальних підприємств, і компенсацію трамвайно-тролейбусному управління за пільгове перевезення пасажирів. Ця сума становить, приблизно, 130 мільйонів гривень. Тобто, у нас в цьому бюджеті вже окремо закладений цей резерв, і він не впливатиме вже на бюджет розвитку, як це було в цьому році», - переконаний Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Він також розповів, на що влада планує витратити 200 мільйонів гривень із бюджету розвитку міста в 2018 році.

«Що можна зробити за двісті мільйонів? Вже сьогодні проголосовано 64 мільйони на закупівлю автобусів. Тендер у нас проходить з вересня і, з огляду на позиції Антимонопольного комітету, який нам вже четвертий місяць переносить цей тендер, ми все-таки сподіваємося, що ми вийдемо в січні на закупівлю низькополих автобусів для комунального підприємства. Ми вже заклали співфінансування та є велика ймовірність, що ми отримаємо співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку приблизно від 40 мільйонів гривень на наступний рік на такі великі об'єкти, як будівництво школи №3. Ми плануємо до вересня здати цю школу в експлуатацію і вже в бюджеті заклали 10 мільйонів на цей проект. Ми заклали гроші на реконструкцію стадіону «Спартак», ми заклали на будівництво ЦНАПів і на реконструкцію, фактично повний капітальний ремонт, інфекційного відділення першої міської лікарні, тому що воно в жахливому стані, воно вже давно потребує ремонту. І ми вже заклали в бюджеті гроші на цю реконструкцію. Так само на наступний рік ми плануємо (в січні вже буде оголошено конкурс) заміну повністю всього освітлення в місті Житомирі. Це більше 8 тисяч світлодіодних точок. Тому на наступний рік основний акцент – це транспорт, це великі інфраструктурні об'єкти, освітлення в місті Житомирі. І сьогодні був проголосований меморандум між ЄБРР і містом Житомиром, відповідно до якого ми плануємо в наступному році провести закупівлю за рахунок банку і за рахунок грантових грошей приблизно 50 нових тролейбусів. Якщо всі ці плани здійсняться, то в наступному році ми отримаємо від 20 до 40 автобусів з низькою підлогою і близько 50 нових тролейбусів. В принципі, це буде роком транспорту в Житомирі», - розповів мер Житомира.

Нагадаємо, на сесії міської ради 18 грудня депутати затвердили міський бюджет на 2018 рік в розмірі 2,8 млрд грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія сухомлин міськрада  
Матеріали по темі