Економіка

Представники китайської компанії, яка реконструюватиме північну об'їзну Житомира, цікавилися особливістю роботи взимку

5 January 2018, 11:32

4 січня в приміщенні Служби автомобільних доріг у Житомирській області відбулась перша робоча зустріч керівництва САД з представниками китайської компанії, яка проводитиме реконструкцію північної об’їзної Житомира.

Про це 5 січня Житомир.info повідомила прес-служба Служби автодоріг у Житомирській області.

«Пан Чен, представник компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР), на початку зустрічі висловив радість зустрічі з українськими колегами та подальшої реалізації даного проекту. Начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадій Савченко, у свою чергу, пообіцяв різносторонню допомогу та підтримку в роботі. Крім того, незважаючи на контроль іноземного технічного нагляду, згідно з FIDIC, Геннадій Васильович ініціював створення робочої комісії при САД у Житомирській області з нагляду за ходом виконання та прийняття робіт задля уникнення можливих помилок», - повідомили прес-служба.

За даними САД, представники іноземної компанії цікавились можливістю обмеження дорожнього руху на автомагістралі під час реконструкції, відведенням земельних ділянок для розширення шляху, наявністю необхідної додаткової матеріальної бази та особливостями роботи в зимовий період.

«Крім того, було спільно виокремлено перші кроки роботи: розміщення виробничої бази; вирішення питання з перенесення наявних комунікацій (електро-, газо-, водо- та зв’язку ) та створення замовлень на виробництво залізобетонних конструкцій для будівництва штучних споруд», - інформує Служба автодоріг.

САД зазначає, що 28 листопада 2017 року Держагентство автодоріг підписало контракт з китайською компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei щодо реконструкції житомирської об’їзної по трасі М-06 Київ – Чоп. Контракт уклали в рамках проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва (Пан’європейські коридори)». Проект фінансується за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Роботи розпочнуться з початку будівельного сезону 2018 року. Термін виконання робіт, згідно з контрактом, – 2 роки. Інженер з технічного нагляду за виконанням робіт - IRD Engineering S.r.l. (Італія).

Нагадаємо,, на реконструкцію об’їзної дороги Житомира подавали заявки 16 компаній з різних країн.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2017 року прем'єр-міністр підписав два розпорядження, які стосуються реконструкції північного обходу міста Житомир. Навесні 2017-го обабіч дороги почали вирубувати дерева, щоб розпочати реконструкцію.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: об'їзна реконструкція САД дорога  
Матеріали по темі