Місто

Тролейбусний маршрут №7 у Житомирі працює вже рік: перші підсумки

15 January 2018, 15:55

Рік тому, 16 січня, у Житомирі запрацював тролейбусний маршрут №7. Це перший тролейбусний маршрут, який сполучив мікрорайон Маликова з центром міста.

Як розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук, упродовж року маршрутом скористалося понад 550 тисяч платних пасажирів.

«Ясна річ, що не всі - це мешканці мікрорайону. Тим не менше, це додатковий пасажиропотік, який було створено в результаті запуску саме цього маршруту. Зараз ми фактично маємо 2 маршрути №7 і №7-а. Один з яких працює по будніх днях, і це в основному пікові години, зранку до 11 години і потім з 14 години по 20. У вихідні дні маршрут №7 курсує сполученням, яке не йде до ЗОКу, а розвертається на залізничному вокзалі», - сказав Дмитро Ткачук.

На запитання, чому тролейбуси не курсують на Маликова у більш пізній вечірній час, заступник міського голови відповів, що це зумовлено низькою активністю пасажирів.

«З березня ми почали кроки по впровадженню автоматизованої системи оплати проїзду. Ті години, які є годинами експлуатації на сьогоднішній момент, це якраз дані системи, коли ми бачимо, що найбільший попит у людей є саме на дану послугу. Далі вона стрімко падає. І коли залишається 3-5 людей, звичайно, є нераціональним і абсолютно неефективним», - сказав Дмитро Ткачук, але зазначив, що при збільшенні пасажиропотоку графіки руху будуть змінюватися.

«Якщо зараз, і у перші місяці весни, люди о 20 годині більшість вдома. Якщо ми говоримо про літо, то, звичайно, люди і в 10, в 11 знаходяться в центрі міста, гуляють. Тому в залежності від цього попиту і можливості підприємства випустити рухомий склад, звичайно, будуть проводитися збільшення, якщо у цьому буде необхідність», - зазначив Дмитро Ткачук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук тролейбус Маликова транспорт 
Матеріали по темі