Місто

На повороті до аеропорту «Житомир» встановили шлагбаум для порядку та безпеки майбутніх авіапасажирів

16 January 2018, 13:22

У Житомирі на повороті з Київської шосе на вул.Авіаторів, яка веде до аеропорту, нещодавно встановили шлагбаум та поставили охоронця. За словами охоронця, це ініціатива керівництва аеропорту «Житомир». На його думку, причиною стали як вантажівки, які приїздять на СТО «Форсаж» та створюють перешкоди на шляху проїзду до аеропорту, так і люди, які їздили сюди розважитись, влаштовували автоперегони та інтимні побачення.

«Наскільки я зрозумів, то це все поставили, тому що тут усі жалілися. Купа машин з’їжджалася, один-одному заважають і проїзд в аеропорт перекривають. Усі тут матюкаються, кричать, один-одному і буфера відривали. Бувало таке, що казали, що не будуть сьогодні ремонтувати ту чи іншу машину, то він (водій) її кинув та йшов додому. А ти потім шукай його, а вона стоїть посеред дороги. Що хотіли, то і робили, і «нічні бабочки» приїжджали. А зараз навели порядок. Приїхала, наприклад, машина на ремонт, я механіка їхнього набираю, запитую, чи можна запускати і все, він поїхав. Тобто, тут проблем уже немає. Усі машини вже туди ставлять і проїзд на аеропорт вільний», - розповідає охоронець Володимир Соколовський.

Власник аеропорту «Житомир» - голова правління компанії «Yanair» Олексій Янчук в телефонній розмові підтвердив: дійсно, вимушені були встановити шлагбаум задля безпеки.

«Це від аеропорту, по нашій ініціативі, тому що там компанія «Форсаж» створювала такі проблеми. У нас по правилам безпеки аеродромів під’їзд «швидкої», пожежних має бути вільним, а вони нам блокували усі виходи. Тому ми зараз поставили там шлагбаум, в’їзд лише з дозволу. А для легкових машин там немає обмежень, проїзд вільний, це зроблено лише для вантажівок. Ми обмежили задля порядку, ані поліція, ані місцева влада не могли цього зробити. А аеропорт не може функціонувати, якщо до нього немає безпечного під’їзду. Це пов’язано і з безпекою громадян, які у перспективі будуть, так як ми плануємо, що цього року аеропорт почне діяти. Тому такі заходи безпеки», - пояснив голова правління компанії «Yanair» Олексій Янчук.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 29 серпня минулого року депутати міської ради вирішили прийняти у комунальну власність міста злітну смугу житомирського аеропорту. За словами мера Житомира, прийняття злітно-посадкової смуги у комунальну власність дозволить залучити державне фінансування на її ремонт та збільшення довжини, що є необхідною умовою для прийому пасажирських літаків,

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аеропорт шлагбаум Янчук літак  
Матеріали по темі