Суспільство

​Коростенський батюшка написав «покаянну» заяву і перейшов з київського патріархату до московського

17 January 2018, 17:06

14 січня 2018 року у Свято-Покровському храмі міста Коростень Житомирської області відбувся чин покаяння колишнього священика Української православної церкви Київського патріархату Анатолія Василенка.

Про це 17 січня повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Овруцької єпархії.

«У присутності митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона Василенко Анатолій Станіславович разом з більшістю своїх парафіян приніс каяття у гріху розколу та повернувся до єдиної канонічної Православної Церкви», - повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Першоджерело – сайт Овруцької єпархії – інформує, що «Василенко Анатолій Станіславович приніс каяття у гріху розколу, перебуваючи в «УПЦ КП». Церква Христова радіє про повернення ще одного розкольницького «священика», який свідомо, з більшістю парафіян, щиро покаявся у Свято-Покровському храмі м. Коростень, у присутності Керуючого єпархією митрополита Віссаріона та прихожан, 14.01.2018 р.».

У покаянній заяві батюшки йдеться, що він «усвідомив свій тяжкий розкольницький гріх» і просить керуючого Овруцько-Коростенською єпархією прийняти його щире каяття в цьому.

«Багато читаючи книг богословсько-догматично-канонічного характеру, я повністю усвідомив свою помилку, усвідомив, що є тільки одна єдина Канонічна Церква Христова», - написав Анатолій Василенко та процитував трьох святих отців.

«Я ще більше зрозумів, що так званий «Київський патріархат» не є Канонічною Церквою, невипадково їх не визнає жоден Патріархат Помісних Церков усього світу зі своїми Священними Синодами і всіма архієреями. Розуміючи це, я усвідомив, що все це серйозно і потрібно буде відповідати перед Богом», - резюмує священик і просить прийняти його «в лоно Канонічної Церкви».

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2015 року громада села Мирославль Баранівського району Житомирської області вирішила змінити патріархат місцевої православної церкви з московського на київський. В листопаді 2015 в село приїжджала «делегація» з Житомира. У 2016 жителі села Колодянка Новоград-Волинського району Житомирської області зареєстрували нову громаду УПЦ Київського патріархату і провели перше богослужіння українською в новозбудованій церкві.

Житомир.info

Заява батюшки з сайту Овруцької єпархії:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква патріархат священик  
Матеріали по темі