Влада

Депутату облради відповіли на запит щодо парку «Крошенський» у Житомирі: йдуть суди

29 January 2018, 10:40

Депутату Житомирської обласної ради Сидору Кізіну (фракція ВО «Свобода») відповіли на запит щодо недопущення втрати державного майна у парку відпочинку «Крошенський».

Інформація, яку надав заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олексій Ясюнецький, опублікована 29 січня на сайті облради.

«Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.08.17 № 339, фізичній особі Конопці Наталії Олегівні надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельних ділянок водного фонду державної власності на території м. Житомира на землях Оліївської сільської ради Житомирського району. Згідно із положеннями Закону України «Про місцеві державні адміністрації», обласна державна адміністрація не наділена повноваженнями здійснювати слідчі дії щодо встановлення підстав правомірності отримання у власність комплексу гідроспоруд на р. Крошенка. 02.01.18 в обласну державну адміністрацію надійшов запит прокуратури Житомирської області за № 05/1-3 вих-18 щодо надання копії вищевказаного розпорядження голови обласної державної адміністрації та інших документів з даного питання. Оскільки на прокуратуру, відповідно до ст. 2 Закону України«Про прокуратуру», покладаються функції представництва інтересів держави у суді, облдержадміністрацією було надано всю необхідну інформацію щодо використання земельних ділянок на вказаній території. Після розгляду поданих документів прокуратурою Житомирської області буде встановлено правомірність використання земельних ділянок на території парку «Крошенський», - йдеться у відповіді на депутатський запит.

Також зазначається, що заступник прокурора області Роксолана Гребенюк проінформувала, що рішенням Житомирського районного суду від 30.12.14 по справі № 278/5451/14-ц визнано за виробничим сільськогосподарським кооперативом «Світоч» право власності на комплекс будівель та споруд № 11, що знаходяться на території Оліївської сільської ради Житомирського району.

«Вказане рішення суду Житомирською міською радою у липні 2017 року оскаржено в апеляційному порядку. Наразі Касаційним цивільним судом Верховного суду розглядається касаційна скарга міської ради на ухвалу апеляційного суду Житомирської області. Разом із тим, вищевказаний комплекс будівель та споруд № 11 неодноразово перепродувався. У даний час, відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на комплекс зареєстровано за Конопко Н.О. Обсяг документів, які стали підставою для видачі правовстановлюючих документів та інших дозволів на відведення земельних ділянок, є значним та потребує вивчення», - повідомляють депутату.

Наголошується, що депутатський запит із об’єктивних причин не може бути розглянуто у встановлений обласною радою строк і про результати розгляду запиту Сидора Кізіна повідомлять додатково.


Скрін з рішення Житомирського райсуду від 30 грудня 2014 року


Ухвалою від 4 серпня 2017 року Апеляційний суд Житомирської області відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Житомирської міської ради на рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 30 грудня 2014 року.


25 вересня 2017 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглядав касаційну скаргу Житомирської міської ради на ухвалу апеляційного суду Житомирської області від 4 серпня 2017 року.


Нагадаємо, у вересні 2016 року депутат Житомирської міської ради Володимир Тичина (фракція Опозиційного блоку) звертався до керівника ОДА Ігоря Гундича, мера Житомира Сергія Сухомлина та начальника районного управління Держгеокадастру щодо ситуації навколо земель парку «Крошенський».

«В процесі реалізації проекту по створенню парку відпочинку «Крошенський» у серпні цього року нам стало відомо, що група осіб в складі керівника ВСК «Світоч» с.Оліївка Житомирського району, а також громадян - Ословського Вадима Леонідовича, Конопки Наталії Олегівни, керівників ТОВ «Брукк» здійснили оборудку по привласненню комплексу гідроспоруд на р.Крошенка, ставка площею 5 000 кв.м на території майбутнього парку відпочинку «Крошенський» в адміністративних межах м.Житомира, а в даний час здійснюють оформлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду на території Оліївської сільської ради Житомирського району площею 30 га, на якій розташований водний об’єкт - проточне озеро на р.Крошенка в районі пров.Прудного у м.Житомирі для подальшого отримання даного об’єкту в довгострокову оренду», - зазначалося у зверненні Тичини.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року на Крошні приватний ЖЕК №4, яким керує депутат Володимир Тичина, облаштував парк відпочинку з платними катамаранами та альтанками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада земля крошня парк Кізін запит  
Матеріали по темі