Влада

Виконком буде платити житомирському ТТУ за пасажирів: 1 км проїзду в тролейбусі коштує 33 грн, в трамваї – 39 грн

31 January 2018, 12:09

Виконавчий комітет Житомирської міської ради буде платити комунальному підприємству ЖТТУ за перевезення пасажирів з розрахунку 1 км проїзду в тролейбусі – 33,1 грн, в трамваї – 38,8 грн.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 31 січня.

«Управлінням транспорту і зв’язку спільно з департаментом економіки, з юридичним департаментом та економістами трамвайно-тролейбусного управління розроблений договір про організацію здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом шляхом надання трансфертів перевізнику та порядок використання коштів, передбачених в міському бюджеті на оплату здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом шляхом надання трансфертів перевізнику. Дані документи погоджені з казначейством. Загальна вартість транспортних перевезень на 2018 рік складає 168 мільйонів 749 тисяч 600 гривень. Замовником (міськвиконкомом) за здійснення перевезень буде оплачено в межах бюджетних призначень 64 мільйони за рік, інша сума буде оплачена за рахунок зароблених коштів комунальним підприємством. В основі договору є вартість пасажироперевезень за 1 кілометр перевезення на тролейбусі і на трамваї: 33 грн 10 коп. складає середня річна вартість 1 км перевезення тролейбусом, 38 грн 80 коп – середня вартість 1 км перевезення трамваєм. Кількість вагонотролейбусних кілометрів має обчислюватись за системою «Дозор». ТТУ щомісяця буде здавати управління транспорту звіт, ми комісійно ці звіти будемо перевіряти і затверджувати», - доповів начальник управління транспорту і зв’язку Михайло Грищук.

Мер Сергій Сухомлин пояснив необхідність прийняття рішення про укладання договору.

«Минулі роки ми підтримували своє трамвайно-тролейбусне управління шляхом поповнення з бюджету статутного фонду. У зв’язку з тим, що в минулому році був прийнятий закон, який трактує це як «фінансова допомога» і ускладнює процедуру отримання комунальним підприємством цих коштів, ми зараз це робимо через послугу. Фактично є розрахунок послуги, яку трамвайно-тролейбусне управління надає місту в плані пільгових перевезень, і ми замовляємо послугу і таким чином підтримуємо комунальне підприємство за рахунок міського бюджету», - зазначив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 25 січня депутати дозволили ТТУ купити за 64 млн грн в лізинг 40 автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ТТУ пасажир  
Матеріали по темі