Влада

На місцевих виборах у 2020 році боротьба буде йти за реальні, а не віртуальні повноваження, - Геннадій Зубко

6 February 2018, 12:22

Ми хочемо прискорити процес об’єднання, і для цього пропонуємо можливість добровільного приєднання для міст обласного значення без проведення позачергових виборів. Пропонуємо нові повноваження, інші можливості. А наступні місцеві вибори у 2020 році проходитимуть вже в об’єднаних громадах, і боротьба буде йти за реальні, а не просто віртуальні повноваження, включаючи земельні повноваження і планування території.

Про це в інтерв’ю «Європейській правді» наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Ми третій рік поспіль робимо все, щоб спростити процес добровільного об’єднання і надати додаткові повноваження, які підсилюють громади, що вирішили об’єднатися. Використовуємо всі інструменти, щоб цей процес відбувся добровільно. Але коли ми будемо відчувати, що процес гальмується чи то через вплив політичних груп, чи то через відсутність лідера, чи то просто через небажання місцевого лідера йти на об’єднання — будемо переходити до адміністративного рішення», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами спеціального посланника уряду ФРН з питань реформування управління і децентралізації Ґеорґа Мільбрадта, в Україні досягти показника 80-90% добровільного об’єднання громад – реалістичне завдання.

«Звичайно, не вийде досягти 100%, закрити всі “білі плями” на карті. Але важливо звести до мінімуму кількість проблемних місць. Якщо на карті їх залишиться 5% чи 10%, то не буде великою складністю «одним махом» завершити цю реформу. Але якщо «білих плям» буде 50% – будемо стикатися зі спротивом, і реформа не матиме успіху», — підкреслив Ґеорґ Мільбрадт.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець 2017 року Житомирська область займала 1 місце в рейтингу з формування ОТГ: 60% площі території області покрита об’єднаними громадами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОТГ вибори Зубко децентралізація  
Матеріали по темі