Влада

У Житомирській області бельгійська компанія планує побудувати сонячну електростанцію, Гундич підписав меморандум

7 February 2018, 10:02

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав меморандум про співпрацю із бельгійською компанією Upgrade Energy, яка має намір побудувати потужну сонячну електростанцію на території Меленівської сільської ради Коростенського району.

Документ підписали 6 лютого, - пише прес-служба Житомирської ОДА.

«Дуже приємно, що серед усіх областей України ви обрали саме Житомирську. Ви зробили правильний вибір. Ми багато працюємо з інвесторами з-за кордону та багато приділяємо їм уваги. Я і мої колеги, робитимемо усе необхідне, щоб максимально допомогти. Дуже приємно, що така досвідчена компанія, як ваша, заходить на ринок сонячної енергетики України, а саме Житомирської області», – сказав Ігор Гундич.

Сонячна електростанція створить до 45 робочих місць. Проектна потужність сонячної електростанції, яку побудують – 25-30 МВт. Очікуваний обсяг інвестицій, які будуть залучені – 21-24 млн євро.

Генеральний директор компанії Upgrade Energy Вермейр Раф зазначив, що це його перший досвід інвестування в Україну. Виконавцем проекту виступатиме ТОВ «Іршанська СЕС» (м. Житомир). На даний час укладено договори оренди земельних ділянок. Проект планують реалізувати упродовж наступних двох років.

Довідково. Бельгійська компанія Upgrade Energy займається проектуванням, технологічною та фінансовою підтримкою проектів з відновлюваної енергетики.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада 2017 року директор Агенції регіонального розвитку Артем Сачук розповідав, що спеціалісти займаються активною підготовкою проектів щодо встановлення сонячних електростанцій у південних районах області. Підбирають ділянки, прораховують вартість, рентабельність для інвесторі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич меморандум ОДА бельгійська компанія сонячна електростанція  
Матеріали по темі