Події

Суд продовжив арешт полковника з Житомира Івана Без'язикова ще на два місяці

8 February 2018, 15:24

Шевченківський суд 7 лютого розглядав питання продовження строку тримання під вартою полковника ВСУ Івана Без'язикова, обвинуваченого у державній зраді і участі у терористичній організації.

Про це пише Судовий Репортер.

«У засідання суду з'явився адвокат Олег Веремієнко. У зв'язку з цим суд звільнив адвоката від центру безоплатної правової допомоги, призначеного раніше для розгляду продовження запобіжного заходу. Прокурор Олег Пересада попросив суд продовжити строк тримання полковника під вартою. Він зазначив, що ризики не змінилися, за матеріалами справи, Без'язиков начебто не хотів повертатися на підконтрольну Україні території і, як вважає сторона обвинувачення, є загроза його втечі. Крім того, за звинуваченнями у державній зраді і участі у терористичній організації не передбачено більш м'якого запобіжного заходу. Без'язиков зробив заяву, що 5 лютого суд, на його думку, залучив йому державного захисника незаконно і по суті нав'язав. Обвинувачений повідомив, що, крім Віталія Титича, який минулого разу на знак протесту покинув судове засідання, у нього також є адвокати Юлія Попік і Олег Веремієнко (на минулому засіданні були відсутні)», - зазначається на сайті.

«Ці ризики, які постійно каже прокуратура, постійно перетікають з засідання в засідання… Хоча Європейська конвенція з прав людини чітко і ясно каже, що такого бути не може, що на кожному новому продовженні санкції повинні бути нові якісь факти чи чинники, які підтверджували б дійсність підозри», - заявив Без’язиков.

Адвокат Веремієнко вкотре звертався до обгрунтованості підозри. За його версією, полковник у полоні носив російський камуфляж, оскільки не мав іншого одягу і це була гуманітарна допомога.

«Розвідка внедряется в ради противника... Мій підзахисний, перебуваючи в полоні... максимум роботи, яку йому довіряли, - поїхати з конвоїром передати комусь там форму. Він надіявся на втечу з полону.. Він хотів вкрасти паспорт. Для цього йому потрібно було потрапити в поліцію... Вкрасти паспорт і вклеїти фотку. Для цього йому треба було, він сам цього не говорить, - втертися в довіру к бойовикам»,- сказав Веремієнко у виступі.


Фото з сайту Судовий Репортер

«Це підтверджує, що він прекрасно виконував свою роботу. Настільки втерся в довіру до бойовиків.. Що вони скидалися йому на день народження… Якщо це правда», - додав Веремієнко

Адвокат наполягає, що Без'язикова тримають в СІЗО, щоб тиснути на нього і зробити його крайнім в Іловайській трагедії (начебто в полоні він передав терористам секретні карти). Зауважимо, що у матеріалах справи Без'язикова про таке не йдеться і таких звинувачень йому не висували.

Після виходу з нарадчої суд ухвалив продовжити обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці - до 7 квітня. Наступне засідання призначено на 1 березня.

Нагадаємо, 22 січня Шевченківський суд відмовив в охороні родині полковника Без’язикова з Житомира, якого підозрюють у держзраді.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2018 року Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ з Житомира Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови. Також військовий поросив для своєї родини охорону.

16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання. Полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду,засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ. 16 січня 2017 року Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Без’язиков суд  
Матеріали по темі