Місто

​Житомирські перевізники вже натякають на підвищення вартості проїзду у маршрутках,– Ткачук

12 February 2018, 10:15

Житомирські перевізники вже натякають на необхідність підвищення вартості проїзду у маршрутках через зростання ціни на пальне.

Про це у прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 9 лютого заявив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Я неодноразово казав, що перевізники мають тенденцію говорити про необґрунтованість тарифу ледь не на наступний день після прийняття тарифу. В наших економічних умовах в певній мірі то десь і має сенс, тому що ми завжди затверджуємо тариф постфактум, коли вже дотягнули до певної планки. А сьогодні цінові скачки в тому числі і на пальне доволі стрімкі, тому натяки вже звучать. Цифри, які звучать в інших регіонах, насправді доволі суттєві, мова вже йде не 1-2 гривні. До прикладу, я вчора читав про Миколаїв, де вони просять до 12 гривень», – зазначив Ткачук

За його словами, підвищення вартості проїзду у житомирських маршрутках неминуче, питання лише в тому, коли це станеться. На цей момент можна говорити про максимальне підвищення до 7 гривень.


«Щодо економічного обґрунтування, то треба, звісно, дивитися цифри і аналізувати їх, але процес підвищення ціни він є неминучий, як і в будь-якій іншій галузі. Уявлення про економічне обґрунтування є, але та цифра, яка по розрахунках виходить сьогодні, вже, грубо кажучи, наприкінці тижня вже може бути не зовсім актуальною. Тому що стрибки дуже стрімки. Так як люди бачать на стелі (на АЗС, – ред.) зміну вартості пального, так само є й коливання в рівні рентабельності такого бізнесу, як перевезення. Питання в тому, коли цей момент настане. Якщо говорити про зараз, то 6 гривень. А що буде через два місяці з курсом, з вартістю пального», – сказав заступник мера Житомира.

Ефір повністю можна подивитися тут.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info досліджували, хто з перевізників Житомирської області найбільше підвищував вартість проїзду та скільки треба платити зараз.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира разом з облдержадміністрацією планує навесні провести «транспортну революцію», об’єднавши міські й приміські автобусні маршрути.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Транспорт Житомира Ткачук проїзд 
Матеріали по темі