Події

​Суд визнав винними й одразу амністував сина і батька Грибанів, яких звинувачували у побитті тренера житомирської ДЮСШ

13 February 2018, 18:21

6 лютого Корольовський районний суд Житомира в складі головуючої судді Янчук Н.П. визнав винними й одразу амністував сина і батька Грибанів, яких звинувачували у побитті тренера житомирської ДЮСШ «Авангард».

Про це йдеться у вироці суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Суд приходить висновку про доведеність вини обвинувачених та кваліфікує їх дії: ОСОБА_4 за ч.2 ст.296 КК України – умисні дії, які виразились в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, поєднаної із заподіянням легких тілесних ушкоджень, вчиненого групою осіб; ОСОБА_5 за ч.2 ст.296 та ч.1 ст.122 КК України – умисні дії, які виразились в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю поєднаної із заподіянням легких тілесних ушкоджень, вчиненого групою осіб, та умисному заподіянні тілесного ушкодження середньої тяжкості, за ознакою тривалого розладу здоров’я», – йдеться у документі.

У матеріалах справи зазначається, що вранці 10 травня 2017 року недалеко від входу в басейн у Грибанів стався словесний конфлікт «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин» з тренером Віталієм Тищенком. Потім вони, «супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою та спілкуванням на підвищених тонах, у присутності неповнолітніх», жорстоко побили чоловіка.


В ході судового розгляду обидва обвинувачених повністю визнали свою вину. Зважаючи на «щире каяття», не встановивши обставин, що обтяжують покарання, суд вирішує призначити покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, дійшовши висновку про можливість їх виправлення без ізоляції від суспільства.

«ОСОБА_5 та ОСОБА_4 судимості не мають відповідно ст.89 КК України, за місцем проживання посередньо характеризуються, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебувають, мають на утриманні неповнолітніх дітей, працюють. ОСОБА_5 має Подяку від національної спілки ветеранів учасників бойових дій та учасників АТО», – зазначається у матеріалах справи.

Врешті-решт, суддя вирішує взагалі амністувати обох обвинувачених на підставі ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016 року, який набрав чинності 07.09.2017 року.


Впродовж 30 днів з дня проголошення вироку потерпілі можуть подати апеляцію.

Як повідомляв Житомир.info, побиття тренера біля басейну «Авангард» обговорювали 25 травня 2017 року на сесії Житомирської міської ради обговорювали, куди прийшли вихованці школи разом з батьками. Тоді ж молодший Грибан пояснював, що він сам батько маленької дитини, і ніколи ніяких конфліктів у басейні не було. 29 травня 37-річному Володимиру Грибану було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування також кваліфіковано ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. 29 липня слідчі Житомирського відділу поліції завершили досудове розслідування та направили справу по молодшому Грибану до суду. За побиття тренера житомирської ДЮСШ «Авангард» батька і сина Грибанів судили окремо, а адвокати обвинувачених і потерпілого вимагали, щоб справи об’єднали в одну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грибани суд побиття тренера Авангард Тищенко 
Матеріали по темі