Влада

Рівень дискусії на Житомирському міськвиконкомі іноді нагадує звичайний базар

22 February 2018, 11:17

На черговому засіданні виконкому Житомирської міської ради 21 лютого найгарячішу дискусію викликало питання вирубки дерев біля колишнього ресторану «Смоленськ» в центрі Житомира.

Зокрема, секретар міської ради Наталія Чиж та член виконкому Андрій Дяченко, представник Опозиційного блоку, палко сперечалися, чи приживуться 40-річні ялини, якщо їх пересадити. Чиж запевняла, що ялини не зможуть пересадити, бо вони загинуть, Дяченко з нею не погоджувався.

«Якщо ви такий спеціаліст, то скажіть мені скільки років, до якого часу вона росте? Коли вона стає стиглим деревом?», - допитувався Андрія Дяченко.

«Вона може рости більше 200 років... Я не працюю в агроуніверситеті, але я вам говорю, що такого віку ялинку не пересадять, тому що вона не приживеться. Тим більше, ялинка пересаджується лише взимку, а зараз вже весна», - відповідала Наталія Чиж.

Дяченко зауважив, що секретар міської ради говорить про те, чого не знає, і далі дискусія пішла у напрямку «ти хто такий?».


Нагадаємо, чисельний склад виконавчого комітету Житомирської міської ради – 25 осіб, але фактично є лише 23 людини. До складу виконкому вісім людей входять «за посадами»: мер, його заступники, секретар міської ради та голови двох районних рад Житомира. Інші ж стали членами міськвиконкому «за квотним принципом» - їхні кандидатури запропонували фракції, які представлені в міській раді.

Як повідомляв Житомир.info, після обговорення члени виконкому дозволили зрізати 11 40-річних дерев, які заважають реконструкції колишнього ресторану «Смоленськ», натомість забудовник пообіцяв висадити в місті 22 ялини та озеленити територію біля нового об’єкту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Чиж Дяченко дерева  
Матеріали по темі