Влада

На вечері пам’яті Леоніда Каденюка у Житомирі голова облради розказав, як жив в одному готельному номері з космонавтом

6 March 2018, 18:03

У музеї космонавтики ім. С.П.Корольова в експозиції «Космос» 6 березня відбувся вечір пам'яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

Спогадами про Леоніда Каденюка поділилися директор музею космонавтики Ірина Дячук, начальник кафедри Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, полковник Павло Топольницький.

Своїми спогадами про Каденюка поділився і голова обласної ради Володимир Ширма.

«Зустрічались ми Леонідом Каденюком у Житомирі, разом були у Вільнюсі, три доби ділили один готельний номер на двох. В аеропорту, коли летіли у Литву, наш літак затримали на три години – і за ці три години я дізнався про космос більше, ніж чув про нього за все своє життя», - розповів Володимир Ширма.

«Ще на початку року я мав з Леонідом Костянтиновичем розмову, ми обговорювали його майбутній приїзд в Житомир та Ємільчине, де він мав зустрітися зі школярами, вже був розроблений на березень детальний план цієї поїздки. Але задумам не судилося здійснитися, життя розпорядилося по –іншому», - продовжував розповідь голова обласної ради.

Леонід Каденюк неодноразово приїжджав до Житомира, брав участь у заходах на космічну тематику, зокрема був присутній на Космічному напівмарафоні, разом із житомирянами вшановував пам'ять Сергія Корольова на 110-й річниці дня народження видатного конструктора. Також відвідував музей космонавтики ім. С.П. Корольова, допомагав розвивати заклад.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня у віці 67 років помер перший космонавт України Леонід Каденюк. Житомир.info зробив невеличке інтерв’ю, яке Леонід Каденюк давав журналістам на Космомарафоні у 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Каденюк Ширма космонавт вечір пам'яті  
Матеріали по темі