Місто

У Житомирі кілька сотень католиків пройшлися Хресною Дорогою центральними вулицями

11 March 2018, 09:49

10 березня у Житомирі були перекриті центральні вулиці міста, адже Хресною Дорогою йшли католики.

Про це інформує сайт Київсько-Житомирської дієцезії.

«Що ми, віруючі люди, католики, можемо зробити задля миру в Україні? Таке питання задає собі не один з нас. Вся Україна сьогодні простує своєю Хресною Дорогою, приймаючи важкий хрест війни, лихоліть і випробувань, благаючи про мир. Житомиряни не стали осторонь і 10 березня на вулиці Житомира вийшло більше тисячі небайдужих – католики, православні, разом як одне ціле, разом, як діти однієї Батьківщини», - йдеться на сайті.

Ініціаторами та організаторами цієї Хресної Ходи стали священики житомирських парафій, вірні з інших конфесій також відгукнулись на цей заклик.

«На початку ходи перед храмом св. Йоана з Дуклі зібралось чимало людей. Важкий дерев’яний хрест від стояння до стояння несли представники різних парафіяльних груп, священики, сестри-монахині, а також представники греко-католицької парафії. Глибокі роздуми над кожним стоянням допомагали у глибшому переживані дороги, яку пройшов наш Господь. Кілька годин ходи центральними вулицями міста, на яку зважились люди різних вікових категорії, батьки з маленькими дітьми, старші люди, які мужньо подолали більше 3 км дороги. На закінчення ходи була можливість вшанувати мощі Хреста Господнього, які зберігаються в храмі св. Софії», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 8 січня 2018 року в Житомирі вчетверте відбулася традиційна театралізована Хода Трьох Царів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: католики Хресна Дорога  
Матеріали по темі