Місто

Менеджерське рішення – прибрати трамвай, але ж це наша історія, - мер Житомира

13 March 2018, 12:40

З точки зору менеджера, трамвайні рейки треба розібрати і запустити по цьому маршруту тролейбуси чи електробуси, але ж це історія.

Так на брифінгу 13 березня мер Житомира Сергій Сухомлин відповів на питання щодо доцільності єдиного трамвайного маршруту та необхідності постійного ремонту доріг, які руйнуються через вібрацію трамвайних рейок.

«Я б закупив нові тролейбуси чи електробуси, людям все одно як добиратися. І це було б в 5 разів дешевше, ніж будувати нові трамвайні колії і закуповувати нові трамваї. Але ми всі розуміємо, що це досить чутливе питання для житомирян, бо трамвай – це історія, другий трамвай в Україні, дуже болюче питання. Якщо ми говоримо про менеджерське рішення, то треба приймати такі рішення, порахувати, показати цифри і люди нормально сприймуть цю ситуацію», - сказав Сергій Сухомлин.

За його словами, це питання потрібно вирішити у найближчі кілька років: або розбирати рейки, або шукати кредити для реставрації трамвайних колій за сучасними технологіями: на заміну колій і закупівлю 10 нових трамваїв потрібно близько 30 млн євро.

Нагадаємо, перший електричний трамвай у Російській імперії був пущений в 1892 році в Києві. Упродовж наступного десятиліття електрифікована залізниця запрацювала в Нижньому Новгороді (1896), Єкатеринославі, Єлісаветграді (1897), Курську, Вітебську, Севастополі і Орлі (1898), по рейках в Житомирі, столиці Волинської губернії, трамвай побіг 22 серпня 1899 року.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні минулого року мер Сергій Сухомлин говорив, що вирішувати питання про ліквідацію єдиного в Житомирі трамвайного маршруту повинні самі містяни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трамвай Сухомлин  
Матеріали по темі