Влада

​Житомирське управління освіти пояснило, чому нове шкільне меню не може бути погоджене з Держпродспоживслужбою

15 March 2018, 17:53

Нове меню житомирських школярів за 8 гривень, представлене бутербродами, бургерами й запіканками, не може бути погоджене з управлінням Держпродспоживслужби, оскільки виконання в ньому натуральної норми харчування становить 40-43 %.

Про це 15 березня повідомив офіційний сайт Житомирської міськради з посиланням на управління освіти.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 20.12.2017 № 1220 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.10.2015 № 768», встановлено вартість харчування для учнів 1-4 класів у розмірі 8,00 грн. Виконання натуральної норми харчування виключно залежить від грошової норми. У середньому виконання натуральної норми в меню на 8,00 грн становить 40-43 %, тому дане меню на вказану суму не може бути погоджено з відповідною службою через неможливість забезпечення натуральних норм на 100%», - поінформувало управління освіти.

Управління також повідомляє, що, незважаючи на те, що за діючим законодавством не передбачено безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів, з міського бюджету на 2018 рік було виділено 22 млн грн на забезпечення харчування дітей, у тому числі учнів початкових класів.

«Даний сніданок є соціальним, це можливість отримати гарантоване харчування для категорії учнів, батьки яких не в змозі доплатити 6,00 грн до 8,00 грн», - пояснює управління освіти та запевняє, що погодило з міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області на 2017-2018 навчальний рік примірне двотижневе меню для одноразового харчування учнів 1-4 класів з урахуванням 100% виконання натуральних норм харчування відповідно до постанови.

«Дане меню наявне у закладах загальної середньої освіти, за яким готують сніданки вартістю 14,00 грн. (8,00грн - кошти міського бюджету та 6,00 грн - батьківська доплата). Крім того, погоджено меню для харчування дітей пільгових категорій (обід) вартістю 15,40 грн (кошти міського бюджету) та меню для харчування учнів груп продовженого дня», - поінформував сайт міськради, додавши копії меню школярів.

Нагадаємо, 15 березня начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Шарапа розповіла, що управління освіти не погодило з установою нове спрощене меню, а бургери на сніданок не можуть вважатися збалансованим харчуванням.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2018 року у соцмережах батьки житомирських школярів почали нарікати на якість бургерів, якими зранку годують учнів, після чого тодішній заступник мера Житомира Матвій Хренов доручив управлінню освіти створити папку «Сніданки» на Google диску та надати вільний доступ для завантаження фото тих страв, які їдять школярі. Наприкінці лютого заклади освіти Житомира почали викладати фото сніданків школярів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніданок меню школяр  
Матеріали по темі