Влада

Комісія визнала ще трьох жителів Житомирської області бійцями-добровольцями АТО, в тому числі – капелана Василя Дехтяренка

20 March 2018, 12:47

В обласній раді 20 березня за участю заступників голови обласної ради Сергія Крамаренка та Максима Вілівчука відбулось засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«На розгляд комісії подано необхідні документи на трьох жителів області про визнання їх бійцями-добровольцями АТО. Зокрема, це Іван Андросович, який у складі батальйону Української Добровольчої Армії виконував бойові завдання в Донецькій області. Також розглянули подання на Володимира Радіонова, який воював в районі Авдіївки, та Василя Дехтяренка, який виконував душпастирські обов’язки проповідника – капелана. Обидва бійця перебували у складі окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Рішенням комісії трьох жителів області визнано бійцями-добровольцями АТО і за ними закріплюється право на користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами», - йдеться у повідомленні.

Також комісія доручила відповідним структурним підрозділам обласної ради та облдержадміністрації підготувати зміни до Порядку визнання бійців-добровольців АТО, якими буде передбачено виготовлення та видача посвідчення бійця-добровольця АТО.

«Варто зазначити, що комісія з визнання бійців-добровольців АТО є дорадчим органом при обласній раді та облдержадміністрації. До повноважень комісії належить розгляд документів, заслуховування свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, опрацювання наданих фото- та відео- підтверджень і прийняття відповідних рішень про визнання або відмову у визнанні бійців-добровольців АТО. Повноваження Комісії тривають до врегулювання питання визнання статусу учасника бойових дій особам з числа бійців - добровольців АТО на законодавчому рівні», - інформує обласна рада.

Нагадаємо, у 2010 році Василь Дехтяренко був обраний депутатом Житомирської міської ради від «Батьківщини» і на першій же сесії перейшов до Партії регіонів, звідки вийшов на початку лютого 2014 року. В липні 2017 року управління Житомирської єпархії УПЦ КП попереджало віруючих та духовенство про шахрайство Василя Дехтяренка.

Як повідомляв Житомир.info, спільне розпорядження про створення комісія з визнання бійців-добровольців АТО 5 липня 2017 року підписали голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма. 11 липня відбулося перше засідання новоствореної комісії. Перше в цьому році засідання комісії відбулося 18 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комісія облрада АТО доброволець  
Матеріали по темі