Влада

З квітня Держпродспоживслужба в Житомирській області перевірятиме підприємства-«харчовики» за планом, але без попередження

2 April 2018, 13:18

4 квітня 2018 року набирає чинності закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», згідно з яким заходи державного контролю (перевірки) здійснюються без попередження.

Про це йдеться в публікації на сайті головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«У світлі закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти…» заходи державного контролю мають бути ризик-орієнтовані та здійснюватись з періодичністю, що є достатньою для досягнення цілей цього закону. В 2018 році планові заходи здійснюватимуться відповідно затвердженого плану, який оприлюднено на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. З 4 квітня однією з особливостей здійснення заходів державного контролю буде проведення їх без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю», - йдеться в публікації.

Позапланові перевірки можуть здійснюватись у разі виявлення невідповідності або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності, крім вимоги щодо отримання погодження центрального органу виконавчої влади або відповідного державного колегіального органу на проведення позапланового заходу, - зазначається в новині. Це дасть можливість в найкоротші терміни перевірити та прийняти адекватні міри у випадках недотримання та порушення вимог законодавства операторами потужностей.

У прес-службі ГУ Держпродспоживслужби 2 квітня Житомир.info пояснили, що після 4 квітня лише при здійсненні планових заходів державного контролю суб’єктів господарювання не будуть повідомляти про перевірку. Повідомлення оператора ринку буде проводитись при аудиті постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР (не пізніше трьох робочих днів до здійснення такого заходу) та випадках, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю.

Державні інспектори при здійсненні всіх заходів державного контролю мають право фіксувати даний процес засобами аудіо- та відеотехніки.

«Заходи державного контролю з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, заплановані на березень, управлінням проведені. Перед проведенням даних заходів суб’єктів господарювання попереджали за 10 днів», - зазначають у прес-службі.

Зі списком 2076 підприємств Житомирської області, на яких заплановані перевірки у 2018 році, можна означомитись тут.

Як повідомляв Житомир.info, нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів в Україні запрацює з 4 квітня.

Як житомирським виробникам харчових продуктів підготуватися до нової системи перевірок, 23 березня у Києві розповіла Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка інспекція  
Матеріали по темі