Суспільство

​Екологи просять житомирян повідомляти про порушників тиші в лісах

6 April 2018, 10:07

З квітня по червень у лісах посилюються заходи з охорони диких тварин на період їх розмноження.

Про це 6 квітня Житомир.info повідомила прес-служба Держекоінспекції в Житомирській області .

«Державна екологічна інспекція у Житомирській області інформує, що відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня включно, забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань та транспортних засобах)», - інформує ДЕІ.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язаніпідприємства, установи, організації і громади при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.

Екологи розробили та затвердили план спільних заходів з ГУНП, обласним управлінням лісового та мисливського господарства та підприємством «Житомироблагроліс» щодо створення оперативних рейдових бригад на період масового розмноження диких тварин.

«Враховуючи вищезазначене, в період тиші здійснюватимуться заходи з попередження факторів підвищеного шуму, а в результаті їх виявлення винні особи притягуватимуться до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - попереджають екологи.

Громадян, які будуть виявляти зазначені порушення, просять повідомляти на телефони «гарячої лінії» інспекції за номерами (0412) 46-49-54 або 067-410-27-88.

Як повідомляв Житомир.info, 28 січня 2018 року закінчився сезон полювання на копитних тварин, а європейського лося занесли до Червоної книги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: період тиші тиша ліс  
Матеріали по темі