Події

​У Житомирській області господар палив суху траву і залишився без хати й хліва

7 April 2018, 15:14

6 квітня житель Баранівського району Житомирської області залишився без домівки і господарства через пожежу, яку влаштував сам.

Як повідомила прес-служба управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області, повідомлення про пожежу в дерев’яному хліві жителя села Гриньки Баранівського району надійшло 6 квітня о 16:40.

«Господар повідомив, що спалював на городі суху траву і полум’я розповсюдилось на дерев’яний сарай. Полум’я повністю охопило господарчу будівлю і перекинулось на дах хати. Через суху погоду та сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався», - повідомляють рятувальники.

О 17:40 пожежу локалізовали, а о 18:35 ліквідували. Загиблих та травмованих немає, вогонь знищив сарай і дах будинку.

За даними прес-служби, 6 квітня вогнеборці ліквідували ще 2 загоряння сухостою: на цвинтарі у селищі Ружин та селі Стрижівка Коростишівського району.

Нагадаємо, Мінприроди хоче збільшити штрафи за випалювання сухої трави до 6 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році в Брусилівському районі Житомирської області від розведеного для шашликів вогню у чоловіка згоріли сарай і хата, доки він пішов на інший край села допомогти односельцеві. У 2016 році в лісопосадці Баришівського масиву Житомирського району хтось підпилив суху траву, і полум’я поширилось на будинки. Цього року рятувальники почали отримувати перші повідомлення про загоряння сухотрав’я.

Житомир.info

Фото з ФБ-сторінки співробітника управління ДСНС України у Житомирській області Сергія Нікітчина:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа рятувальники УДСНС суха трава  
Матеріали по темі