Влада

​У психінтернаті в Житомирській області, на який скаржилась прокуратура, нараховували підвищену зарплату, - Держаудитслужба

10 April 2018, 12:30

Житомирські аудитори виявили втрат на 676 тис. грн у Радомишльському психоневрологічному інтернаті.

Про це 10 квітня повідомив сайт Державної аудиторської служби України.

«Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Радомишльського психоневрологічного інтернату за період з 01.01.2010 по 30.09.2017 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 676 тис. грн. Зокрема, аудитори виявили, що окремим працівникам інтернату, які фактично не обслуговували хворих, зарплату виплачували за підвищеними на 25 % посадовими окладами (тарифними ставками) з огляду на шкідливі й важкі умови праці. Через це разом із нарахуваннями зайво витрачено 270 тис. грн», - повідомили аудитори.

За даними сайту держустанови, ще 136 тисяч бюджетних гривень із порушенням законодавства використано на виплату заробітної плати в завищених розмірах за фактично не відпрацьований час, на зайві доплати до мінімальної заробітної плати та матеріальних допомог без погодження з органом управління.

«Також аудитори встановили, що отримані від органів Пенсійного фонду України та соціального захисту населення кошти частково використано не на поліпшення умов проживання підопічних інтернату, як це передбачено законодавством, а на інші потреби інтернату. Сума цього порушення становила майже 150 тис. грн. Виявлено порушення і під час списання продуктів харчування (яйця, картопля, сік, молоко, кисломолочні продукти та свіжі фрукти), яких понаднормово списано на понад 73 тис. грн», - повідомляє Держаудитслужба.

Серед інших виявлених порушень – оплата комунальних послуг за завищеними тарифами, завищення вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, безпідставне списання пального, недостача товарно-матеріальних цінностей. Це призвело до втрат на майже 47 тис. грн.

За даними аудиторів, за недотримання законодавства з фінансових питань п’ятьох посадових осіб інтернату притягнуто до адміністративної відповідальності, за порушення законодавства про закупівлі на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.

«Керівництву інтернату направлено обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень. До установи застосовано попередження щодо усунення порушення бюджетного законодавства та зупинення операцій із бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області», - інформує сайт.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура Житомирської області перевірила дотримання конституційних прав громадян у психоневрологічних інтернатах, установах соціального захисту та інших місцях тривалого перебування і виявила, що 70 утриманців Радомишльського психоневрологічного інтернату вже 4 роки не проходили медогляд за участю лікаря-психіатра, психолога і педагога з метою вирішення питання щодо подальшого їх утримання у закладі.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням сесії Житомирської обласної ради від 7 березня 2018 року керівником КУ «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради на два роки призначено екс-заступника мера Радомишля, майора міліції у відставці Світлану Охотенко, яка 8 місяців виконувала обов’язки директора даної установи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат психоневроінтернат аудитор  
Матеріали по темі