Місто

​У Житомирі пройде міжнародний семінар з іпотерапії: чекають доповідачів з 4 країн

19 April 2018, 16:22

З 25 квітня до 1 травня у Житомирі проходитиме міжнародний семінар з іпотерапії.

Про це 19 квітня повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

«Зі всієї України до Житомира приїдуть представники організацій та спеціалісти, які проводять реабілітації таким унікальним методом, як іпотерапія (лікування за допомогою коней). Також на семінар завітають представники з Австрії, Грузії, Молдови та Югославії», - інформує мерія.

За даними прес-служби, організаторами міжнародного семінару є Міжнародна асоціація анімалотерапії та Центр професійної іпотерапії й оздоровчої верхової їзди «Берегиня Полісся».

Семінар буде проходити на базі Житомирського медичного інституту (теоретична частина семінару) та на базі Центру професійної іпотерапії та оздоровчої верхової їзди «Берегиня Полісся» (практична частина семінару). Розпочнеться захід 25 квітня об 11.00 год. з презентації авторської методики реабілітації дітей с затримкою мовного розвитку Марчук Олесі Олегівни (Українська школа іпотерапії).

Лектори семінару:

  • Мангушева Ольга - випускниця Університету Індіанополіс (США) з опитом професійної іпотерапії, фахівець з фізичної реабілітації, педагог, голова правління ГО «Українське товариство ерготерапевтів»(США).
  • UrsulfDietz - іппотерапевт, сертифікований старший експерт з іпотерапії з Німеччині, фізіотерапевт, тренер Бобат терапії, член Німецької асоціації іпотерапевтів (Австрія);
  • Марчук Олеся - іппотерапевт, фізреабілітолог, психолог, соціальний педагог, член міжнародної школи іпотерапії, директор центру іпотерапії «Берегиня Полісся» (Україна).

Запрошені також:

  • представник Грузинської школи іпотерапії KhatunaSaganelidze - професор, Доктор медичних наук, віце-президент Грузинської Федерації Райтерапії, експерт з медичної ребілітації Міністерства охорони здоров'я Грузії, Генеральний Директор іпоцентру "Раідмед", директор наукового проекту Державного Університету Іллі «Лікування, медична та соціальна реабілітація дітей з обмеженими можливостями з іпотерапії» (Грузія)%
  • Чуприков Анатолій Павлович - заслужений діяч науки і техніки України, професор кафедри дитячої, соціальної та судової психіатрії НМАПО ім. Щупіка, директор Київського міського Центру «Психічне здоров'я дітей і підлітків". Науковий керівник дельфінотерапії в об'єднанні «Немо» (Україна);
  • Чорна Тетяна Володимірівна - доктор філософії в галузі психологи, медичний психолог, ігровий кінезітерапевт, Член асоціації фахівців з народної і нетрадиційної медицини України (Україна).

Телефони для довідок (067)365 09 32, (063) 479 21 63.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року родини учасників АТО запросили в Житомирську міську раду для зустрічі з головою громадської організації «Берегиня Полісся» Ольгою Маньковською, щоб обговорити можливість їх реабілітації в Центрі «Берегиня Полісся».

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року в Житомирі втретє відбувся фестиваль «Свято українського коня».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: іпотерапія кінь семінар  
Матеріали по темі