Влада

Душові в житомирському гідропарку робитиме компанія, яка фігурує у кримінальних провадженнях

24 April 2018, 10:50

23 квітня управління капітального будівництва Житомирських міської ради підписало договір на закупівлю послуг з будівництва зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення на території гідропарку.

«Це завершення тих робіт, які не завершили в 2016 році. Підключення до мереж міста і встановлення літніх душових і лійок для ніг, щоб помитися і сполоснути ноги. Завтра ще туди плануємо контрольний виїзд з проектантами і на цьому тижні плануємо вже розпочати роботи. Хотілося б закінчити до пляжного сезону», - розповів у коментарі Житомир.info керівник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Сума угоди – 553 тисячі 413 гривень. Закупівля проводилась за неконкурентною процедурою – управління опублікувало на Prozorro звіт про укладений договір з ТОВ «Уют Строй».


Скріншот додатку до договору, укладеного 23 квітня 2018 року

За словами в.о. начальника УКБ, «Уют Строй» має гарні рекомендації від управління освіти і в минулому році добре показала себе на реконструкції тротуарів.

ТОВ «Уют Строй» зареєстроване у Житомирі в квітні 2012 року. Його директор та засновник – Ігор Петрович Дрогоруб. В нього є ще одна компанія, зареєстрована за тією ж адресою, що й «Уют Строй», - ТОВ «Проектстрой».

За даними сайту Zaкупівлі, за час свого існування «Уют Строй» підписав з бюджетними установами контрактів на 77,7 млн гривень, а «Проектстрой» – на 6,8 млн. За даними модулю аналітики Prozorro, за останні два роки ці компанії виграли по Житомирській області тендерів майже на 70 мільйонів гривень.


Скріншот модулю аналітики Prozorro, дані у якому фіксуються з квітня 2016 року. Критерій відбору – регіон організатора торгів: Житомирська область.

Житомирянам ця компанія відома здебільшого тим, що спільно з ТОВ «Теплий дім Житомир» ремонтувала в 2016 році підвісний міст над р. Тетерів та у 2017 році докладала бруківку на вулиці Театральній.

На даний час «Уют Строй» фігурує в низці кримінальних проваджень. Зокрема, 12 березня 2016 року розпочалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підробки службовими особами «Уют Строю» та «Компанії РОС» актів виконаних робіт на ремонті корпусів дитячого табору «Орлятко».


Скріншот ухвали Богунського районного суду від 30.08.2017 року про надання слідчім доступу до документів.

23 березня 2017 року до ЄРДР було внесено матеріали кримінального провадження за ч.2 статті 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), пов’язаного з виконанням робіт за кошти ДФРР: слідчий просив доступ до податкової звітності ТОВ «Уют Строй».


Скріншот ухвали Корольовського районного суду м. Житомира від 16 квітня 2018 року

Того ж дня, 23 березня 2017 року, до ЄРДР були внесені відомості про інше кримінальне провадження, пов’язане з ремонтом мосту, – за ч.1 статті 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Скріншот ухвали Богунського райсуду від 15 вересня 2017 року про надання слідчім доступу до документів

Нагадаємо, з 12 квітня 2018 року директором КП «Парк» призначений Ігор Леонченко, а начальником відділу «Гідропарк» цього комунального підприємства працює Вадим Поповіченко, який в березні минулого року був затриманий на хабарі: вимагав у керівника ТОВ неправомірну вигоду у розмірі 20 тис. грн, пообіцявши залучити його до виконання субпідрядних робіт на об’єктах комунальної власності, які мали проводитися за кошти міського бюджету. В травні слідчі прокуратури Житомирської області завершили розслідування у справі про хабар і передали матеріали до суду.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році міська влада планувала за два роки витратити на парки міста 8,5 млн гривень. 10 квітня 2018 року міський голова підписав розпорядження про перевірку готовності місць масового відпочинку до купального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк УКБ тендер суд душова  
Матеріали по темі