Місто

​Фірма, яка належала дружині мера Житомира, завершила розробку проекту скляного купола над підземеллям по Великій Бердичівській

3 May 2018, 12:41

Усю зиму виявлене 2 роки тому провалля на Великій Бердичівській у Житомирі простояло під дошками, деякі з яких вже поламані. На сьогодні магазини довкола об’єкту працюють, навкруг покладена нова бруківка. Минулого літа місто не знайшло розробника ескізного проекту скляного накриття, хоча кошти виділили ще в березні 2017-го.

Житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн» вже завершила розробку робочого проекту скляного накриття і 3 травня подала його на експертну оцінку, - розповів у коментарі Житомир.info головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«Розробник робочого проекту скляного куполу над проваллям - товариство «Архітектура плюс Дизайн». Сьогодні, 3 травня, вони подають його на експертну оцінку. Розробка проекту вартувала 10 тисяч гривень (ці кошти виділила сесія міськради ще в березні 2017 року, - ред.). Далі плануємо винести це питання на сесію міської ради і просити грошей на його реалізацію. Далі, виходячи з розуміння кошторису реалізації, слідує пошук підрядника на зведення опорної конструкції, скляного куполу та огорожі», - пояснив Юрій Безбородов.

З його слів, від моменту виділення коштів до побудови ковпака має пройти орієнтовно 2 місяці.


Ескіз майбутнього куполу, наданий Юрієм Безбородовим


Нагадаємо, на кінець 2017 року кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Архітектура плюс Дизайн» значились дружина мера Житомира Світлана Сухомлин і його однокласник Олександр Рабінович. Нині власницею фірми вказана Бронштейн Ольга Вікторівна.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Житомир.info

Підземелля станом на 3 травня 2018 року:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: провалля піздемелля купол Безбородов  
Матеріали по темі