Культура

Голова Житомирської ОДА хоче завершити розміщення музею природи в приміщенні магістрату до кінця року

4 May 2018, 17:15

До кінця 2018 року повинна бути закінчена реконструкція та культурна трансформація магістрату під музей природи, де буде знаходитися житомирський мамонт.

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич 4 травня під час зустрічі з членами робочої групи та експертами з питань розвитку культури в області – інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Ми вже другий рік поспіль передбачаємо кошти на магістрат. У минулому році не було бачення, що з цією будівлею робити. Цьогоріч ми знову виділяємо кошти і маємо до кінця року відкрити його для відвідувачів. Тому на сьогодні головне завдання якомога швидше зробити проект, щоб запустити ремонтні роботи і встигну до кінця року все завершити», – зазначив Ігор Гундич.

Учасники зустрічі обговорили також можливість розвитку обласного академічного театру ляльок, реконструкції «Клітки» у КП «Парк» міської ради, створення магістратського саду і театрального скверу, реконструкцію краєзнавчого музею, магістрату, створення потужної картинної галереї та концепт-дизайн музею природи.

Також голова ОДА Ігор Гундич, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук та житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписали меморандум про співпрацю та взаємодію у культурній та туристичній сфері задля збереження та розвитку культурних надбань Житомирщини, а також поставили свої підписи на розробленому плані першого поверху музею природи.

Нагадаємо, 14 лютого цього року голова ОДА своїм розпорядженням створив робочу групу з розробки проекту концепт-дизайну будівлі Магістрату.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2009 року директор краєзнавчого музею Лариса Грузська розповідала, що магістрат вже відремонтований на 90% і має стати одним з окремих музейних об’єктів – Історичним музеєм. В 2011 році тодішній заступник губернатора Житомирської області Віктор Балюрко говорив, що влада збирається закінчити реконструкцію приміщення магістрату, щоб перемістити туди історичну експозицію обласного краєзнавчого музею. В січні 2017 року голова облради Володимир Ширма оглядав приміщення магістрату перед виділенням на черговій сесії обласної ради коштів для завершення ремонтних робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: магістрат ОДА музей Гундич. 
Матеріали по темі