Місто

У Житомирі представили новий патрульний спецпідрозділ, який пильнуватиме порядок на акціях та мітингах

16 May 2018, 13:30

На Житомирщині розпочав роботу спецпідрозділ патрульної поліції ТОР, до складу якого увійшли 19 чоловіків і одна жінка.

Про це 16 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.


«До складу нового підрозділу увійшли найбільш треновані та фізично витривалі патрульні, які пройшли суворий відбір та курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників тактичних підрозділів. ТОР – це новий спецпідрозділ управління патрульної поліції в Житомирській області (рота тактично-оперативного реагування)», - інформує поліція.

16 травня на Старому бульварі біля адмінприміщення ГУНП області, де з початку тижня триває виставка технічного оснащення сектору безпеки, поліцейські презентували громадськості своє поповнення. Поліцейські ТОРу допомагатимуть колегам у вирішенні складних конфліктів та залучатимуться до забезпечення публічного порядку під час масових заходів, - зазначає відділ комунікації.

Новостворений спецпідрозділ налічує два десятки працівників, однак у найближчому майбутньому штатну чисельність планують збільшити до півсотні. Патрульні спецпризначенці мають відповідне оснащення та транспортні засоби, які дозволять їм бути мобільними і швидко прибувати на місця подій, де буде необхідна їх допомога.

«Підрозділ не слід сприймати як цілком силовий. Його представники працюють за принципом гуманізму і законності й не застосовуватимуть силу там, де це не потрібно. Однак, якщо ситуація буде загрозливою для людей і поліцейських та однозначно потребуватиме серйозного втручання, ТОРівці її застосують», - розповідає заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Працівників підрозділу ТОР залучатимуть до охорони публічної безпеки та правопорядку під час проведення масових заходів спортивного або розважального характеру, мітингів, демонстрацій, акцій протестів тощо.

Також біля адміністративного приміщення Головного управління Нацполіції в області силовики розгорнули тематичну виставку «Сектор безпеки Житомирщини», що є складовою масштабного регіонального форуму. Участь у презентаційному заході взяли окремі підрозділи ГУНП у регіоні, Управління патрульної поліції в області, Управління поліції охорони, військова частина 3047 Національної гвардії України, військовослужбовці, прикордонники та представники військового інституту ім. С.П. Корольова, а також Житомирського бронетанкового заводу.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року в ГУНП з’явився новий підрозділ – КОРД, або корпус оперативно-раптової дії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТОР спецпідрозділ поліція  
Матеріали по темі